• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • EKO DREVESNICA

  Naša šola je sodelovala pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk in ker smo ob tem izvedli več pedagoških, medpredmetno povezanih aktivnosti, so si učenci, po naši izbiri so bili to četrtošolci, ki so zbrali največ odpadnega papirja, lahko ogledali Ekološko kmetijo in Eko Drevesnico Ocepek z Izlak.
  Četrtošolci in njihova razredničarka Jelka Sladič so preživeli zanimiv naravoslovni dan, ki ga je učenka Maša Božjak opisala takole:
  V eko drevesnici smo videli veliko zanimivih stvari: kužka, krave na pašniku, kravjega mladička in njegovo mamo, prodajalno sadnih dreves. Dobili smo tudi sadje: jabolka, hruške, kaki, naši. Postregli so nam z domačo hrano.
  Nato smo dobili v roke grablje in samokolnice in grabili pokošeno travo. Delali smo vsaj trideset minut. Bilo je super. Nato smo odšli še na spodnji travnik. Tudi tam smo grabili. Pri grabljanju sem se imela “fajn”.
  Pripravili so nam pravo kmečko malico: suho meso, dve vrsti domačega kruha, pecivo in bio sir. Odžejali smo se z jabolčnim sokom, ki ga sami pripravljajo. Gospodarica nam je skuhala domači čaj iz lipe, bezga in kamilic.
  Tak dan bi še enkrat ponovila.
  Tako; učenci so se imeli “fajn”, učitelji pa se počutimo “fajn”, če jim tako izkušnjo lahko ponudimo.
  Stroške obiska je krilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.