• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • EKO TRŽNICA

  V okviru prireditev ob občinskem prazniku je bilo tudi prvojunijsko podeželje v našem mestu s stojnicami – in mi smo bili tam.

  Naši učenci z veseljem in uspehi nastopajo na kulinaričnih tekmovanjih in radi tudi pokažejo svoje znanje. Tako smo letos že drugič kuhali in pekli na stojnici in gostili občane Trbovelj, ki so prišli na oblačno sobotno dopoldne na tržnico. Pod mentorstvom Sabine Potrbin so učenci postregli s toplim funštercem ter hladnimi prigrizki.

  Mentorica Jerica Rajšek pa je dokazala, da učence vzgajamo tudi v ekologiji.

  Ponudili smo reciklirane izdelke (nakupovalna torba iz odslužene mikice), izdelke iz naravnih materialov (krema, dezodorant) in seveda sveže izdelke z našega, šolskega vrta.

  Kako te dejavnosti povezujejo, so dokazali naši bivši učenci, ki so se oglasili na naši stojnici in popestrili dogajanje s pesmijo. In seveda učitelji, ki so prišli po nakupih in z besedami podpore.

  Naša gledališka skupina pa je z igrico o Sneguljčici navdušila nekaj mladih gledalcev. Na odru v Mladinskem centru Trbovlje so se izkazali kot prijetni in zagnani mladi umetniški ustvarjalci, ki z vsako odigrano predstavo pridobivajo samozavest in s tem prepričljivost na odru.

  Hvala vsem, ki ste se ustavili, poskusili naše izdelke, se družili z nami in prispevali nekaj za naš šolski sklad.

   

  Zapisala Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica