• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Kulturni dan, 7. razred

  Kulturni dan se je začel s koncertom slovenskega filharmoničnega orkestra. Zaigrali so Glasbo na vodi, Vltavo, Na lepi modri Donavi. Zelo mi je bilo všeč, ko so na koncertu nastopili še plesalci. Nato smo šli v muzej, kjer nas je gospodična Manja popeljala v srednjeveško Ljubljano. Hodili smo po Starem, Mestnem in Novem trgu, medtem pa smo reševali delovni zvezek. Pot je bila zelo poučna in mislim, da smo se veliko naučili.
  Kaja, 7. a
  Z razredom smo se z vlakom odpravili na izlet v Ljubljano. Najprej smo si ogledali glasbeno predstavo Modre reke, ki jo je izvajal orkester slovenske filharmonije. Zaigrali so nam tri skladbe znanih skladateljev: Glasba na vodi, Vltava in na lepi modri Donavi. Po predstavi smo odšli še na učno pot po srednjeveški Ljubljani.
  Taja K., 7. a
  Včerajšnji izlet v Ljubljano mi je bil všeč. Najprej smo v Cankarjevem domu poslušali koncert. Orkester je igral znane pesmi Glasba na vodi, Vltava in Na lepi modri Donavi, zraven pa so plesalci plesali balet. Bilo je enkratno. Po končanem koncertu smo se odpravili v Mestni muzej. Odpravili smo se po »srednjeveški« Ljubljani. Vodička nam je spotoma pripovedovala zgodbe in zanimivosti, mi pa smo pridno reševali delovne zvezke. Upam, da bomo izlet še kdaj ponovili.
  Lora, 7. a