• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Šola v naravi 6. razred

  1.dan Učenci 6. A razreda preživljajo teden po velikonočnih praznikih v šoli v naravi v Tolminu. Dom Soča je izredno lepo urejen, prav tako okolica doma. Učenci niso imeli težav z nastanitvijo in tudi dobro so sprejeli vse dejavnosti, ki se izvajajo tekom dneva. Prvi dan smo se odpravili na daljši sprehod, kjer smo spoznavali okoliške hribe, najbolj pa smo občudovali čistost rek Tolminke in Soče. Dom v prostem času ponuja možnost igranja namiznega tenisa in nogometa. Jutri pa se preizkusimo še v lokostrelstvu in plezanju po steni.

  2. dan Današnji dan je bil nekaj posebnega. Še vreme je bilo na “naši strani”.

  Najprej smo si ogledali Avstro-ogrsko pokopališče, nato pa smo se odpravili do Tolminskih korit. Sprehodili smo se po Hudičevem mostu, ki meri kar 60 m nad gladino Tolminke, si ogledali vhod v Dantejevo jamo, »Medvedovo glavo«, Termalni izvir in sotočje Tolminke in Zadlaščice.
  Popoldanska dejavnost je bila športno »obarvana«, saj smo se preizkusili v plezanju in lokostrelstvu. Vsi se že veselimo jutrišnjega dne.
  Tako kot ostali dnevi v Tolminu, je tudi zadnji bil nekaj posebnega. Ogledali smo si drevo, katerega cvetovi spominjajo na tulipane. Za »piko na i« pa so poskrbeli madagaskarski sikajoči ščurki in ameriški rdeči gož.
  Čas, ki smo ga preživeli v šoli v naravi, je prehitro minil. Hvala učencem za prečudovit teden! Se vidimo po počitnicah.
  Učitelja Katja in Boris.