• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Jesenski eko sejem

  Otroci hitro prerastejo svoja neobrabljena oblačila in zamenjajo igrače, ki niso več zanimive. Tudi odrasli se naveličamo svojih še uporabnih oblačil. Namesto, da stvari zavržemo, jih lahko podarimo nekomu, ki bi jih še uporabil.
  Tako smo v soboto, 8. 11. 2014, na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, organizirali 3. dobrodelni eko sejem. Ker je zunaj deževalo, se je sejemsko dogajanje odvijalo v učilnici. Osnovni namen eko sejma je bil seveda socialni, pa tudi ekološki.
  Na sejem pridejo tisti, ki bi radi podarili ali si izmenjali rabljena otroška, ženska in moška oblačila, obutev, športno opremo, knjige in igrače. Pa tudi tisti, ki karkoli od naštetega potrebujejo. Pa radovedneži, ki jih zanima, kako tak sejem sploh zgleda. Vsi pa se lahko pogrejejo s toplim čajem in posladkajo s piškotki.
  Oblačila, ki se niso zamenjala ne eko sejmu, smo odložili v zabojnik Tekstilko, ki je postavljen ob šoli od oktobra. S celoletnim zbiranjem tekstila si bomo prislužili nekaj finančnih sredstev, ki bodo naložena v šolski sklad. Veseli bomo, če nam boste pri zbiranju tekstila pomagali in tako podpirali naša vzgojna prizadevanja.
  Pravijo, da gre v tretje rado. Res je tako, saj je vsak naš eko sejem bolj obiskan. Vsakič pride več posameznikov oziroma družin, ki ne samo prinesejo, ampak tudi vzamejo stvari, ki jih bodo uporabljali. Želimo si, da bi bil naslednjič obisk še večji, da bi ljudje pometli s predsodki in da bi se sejem »prijel«. Zato se vidimo spomladi!
  Zapisala Sabina Potrbin