• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Varnost na internetu

  V sredo, 19. novembra 2014, so učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje v okviru tehniškega dne spoznavali prednosti in slabosti interneta ter se učili o varnosti in pasteh te priljubljene svetovne mreže.
  V prvem delu so si ogledali izvirno predstavo Družinskega gledališča Kolenc z Vač, z naslovom Varnost na internetu, v drugem delu pa prisluhnili predavanju strokovnjaka s Safe.si.
  Učenci, ki so doslej mislili, da o internetu vedo veliko, so prišli do mnogih novih znanj in spoznanj, hkrati pa so se tudi zelo zabavali.
  Devetošolci so dogajanje povzeli takole:
  “Predstava je bila zanimiva, smešna in sodobna. Igralci so znali improvizirati, sodelovati s publiko. Bilo je tudi poučno. Po predstavi je sledil kviz in kot razred smo zelo lepo sodelovali.
  Predavanje gospoda Puschnerja s Safe.si je bilo zelo zanimivo, pravzaprav šokantno. Ni dolgovezil, temveč nam je podal resnične primere resničnih ljudi, z resničnimi pastmi interneta ter posledicami nepremišljene rabe npr. fotografije, pogovori z ljudmi, ki jih ne poznamo itd.”
  Po pogovoru z izvajalci učitelji ugotavljamo, da so tudi naši učenci že podlegli pastem interneta in pozivamo starše, naj otroke opozarjajo na nevarnosti in zlasti kontrolirajo oziroma omejujejo uporabo interneta.

  Zapisala: Ajda Klanšek Šimunič, fotografije: Gašper Ovnik