• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Veseli december

  Veseli december – fraza, ki smo ji zaradi obiskovanja trgovin in zapravljanja v predprazničnem obdobju, dali negativen prizvok.
  Vendar je lahko mesec december radoživ, iskriv in iskren, kot so naši najmlajši. Ti se znajo veseliti drobnih, nematerialnih stvari, se družiti, ustvarjati pod vodstvom starejših. Morda so prav to dobrine, ki jih lahko starši naklonimo svojim otrokom v prihajajočih prazničnih dneh.
  V šoli smo se začeli pripravljati na veliko skupno prireditev, kjer se bodo mladi talenti pokazali v vsej svoji otroški spontanosti in igrivosti. Pripravili bomo dobrodelni sejem, kjer se bodo ročna dela mladih mojstrov zamenjala za prostovoljne prispevke v šolski sklad. Vsak darovan cent bo pomagal otrokom, ki imajo manj žareče oči zaradi stiske staršev.
  Zahvaljujemo se donatorjem, ki so pomagali pri veselem ustvarjanju:
  – pekarna Žito Trbovlje,
  – Hit market Trbovlje,
  – Rokpak, plastična embalaža, Ljubljana.

  Takole potekajo delavnice peke slastnih piškotov.

  V okviru tehniškega dneva na temo “Novoletne delavnice” so učenci 3. a razreda obiskali knjižnico v Domu svobode. Gospa knjižničarka jim je prebrala pravljico o Miklavžu, otroci pa so ji v zahvalo pomagali knjižnico praznično okrasiti. Ena skupina učencev je okrasila novoletno jelko, druga skupina pa je naredila snežinke iz papirja, s katerimi je nato knjižničarka okrasila okna knjižnice.
  Ko se boste sprehajali mimo knjižnice, dvignite pogled, da boste še vi začutili malo prazničnega vzdušja.