• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Občinska čistilna akcija

  Občina Trbovlje je v skrbi za zdravo in čisto okolje organizirala čistilno akcijo, na katero smo bili vabljeni vsi, ki nam je mar za zdravo in čisto okolje v katerem bivamo in delamo. Ker je OŠ Ivana Cankarja Trbovlje Zdrava šola, učitelji tudi z zgledi spodbujamo učence k vestnem ravnanju z okoljem. Tokratne ekološke akcije so se učenci udeležili po svojih sposobnostih in na način, ki spodbuja njihov trajnostni osebnostni razvoj……

  Učenci 5. razreda so izdelali manjše plakate, s katerim so vabili na čistilno akcijo.
  Učenci 3. triade so pristopili k očiščevalni akciji v petek, 17. aprila 2015. Sedmošolci so čistili športno dvorišče za Domom Svoboda, osmošolci  in devetošolci pa okolico Lovskega dvorca in del mestnega parka.
  Učenci – prostovoljci 1. triade so se skupaj s starši pridružili očiščevalni akciji v soboto, 9. maja 2015. Zbirno mesto je bilo na dvorišču za šolo ob 9.00, predstavnica učiteljev pa Katja Alauf. Skupina se je odpravila na sprehod od šole do Kleka in med sprehodom zbirala manjše in nenevarne odpadke. Pridružili so se jim učenci 4. razreda skupaj z nekaterimi starši in z učiteljico Jelko Sladič.
  Učenci  5. razreda učiteljica Tina Trugar pa so se odpravili proti mestnemu parku in parku pred Občino.

  Veselli smo bili vseh pridnih rok in nasmejanih obrazov!
  Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri čistilni akciji, še posebej pa trboveljskim gasilcem, ki so čistili breg nad šolo.