• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Prvi kimavec (september) 2015

  PRVIČ V ŠOLO
  Trije korenjaki, trije veseli vandrov
  čki,
  so torbice vzeli in prvi
  č v šolo šli.
  So v zvezke pisali velike
  črke A, E, I,
  na prste kazali, da ena in dva je tri.
  Vsi trije junaki pa so sanjali vse no
  či, 
  da z zlato raketo na luno bodo šli.
                                                           (Janez Bitenc)

   Trije korenjaki, trije veseli vandrovčki ….Več kot trije, kar trideset malih junakov-prvošolčkov prihaja z novim šolskim letom 2015/2016 med nas, Cankarjevce. Toplo jih bomo sprejeli medse, jim razkazali garderobe, učilnice, jedilnico, knjižnico, telovadnico. Se pohvalili z novostmi!
  Prvošolčke in njihove spremljevalce, starše, stare starše in morda še koga, bomo vsi  učenci in učitelji pozdravili na dvorišču za šolo, ki bo ta dan obsijan s soncem in glasnim smehom naših učencev, veselih ponovnega snidenja. In z nami se bodo poveselili vsi tisti, ko so zaslužni za to, da gremo v lepšo, bolj varno hišo, ki jo krasi živobarvna nova streha.
  Vsi se zberemo 1. 9. 2015 ob 8.20 na dvorišču za šolo, kjer bomo imeli kratko skupno druženje, si zaželeli srečo ter uspehov v novem šolskem letu in svečano otvorili nove prostore v drugem nadstropju šole ter novi strehi na stari šoli zaželeli veliko mero vzdržljivosti v vseh vremenskih razmerah.
  Po prireditvi …….bodo učenci nadaljevali s poukom:
  –          prvošolci in spremljevalci bodo v dveh šolskih urah (do 10.00) dobili osnovne informacije o pouku, pojedli malico nato pa odšli domov;
  –          učenci od 2. do 5. razreda bodo imeli pouk do 11.50;
  –          učenci od 6. do 9. razreda pa pouk do 12.40.

  Prehrana (malica, kosilo in popoldanska malica) bo prvi šolski dan v skladu s prijavami, ki so jih starši oddali junija 2015. Kosila in popoldanske malice za prvošolce ta dan ne bo, ker bodo s starši odšli po uvodnem delu domov.

  Vse spremembe od naročene prehrane naj starši učencev od 2. do 9. razreda nujno predhodno in pravočasno javijo v tajništvo šole (03 56 33 202).

  Jutranjega varstva ta dan ne bo, podaljšano bivanje pa bo potekalo po potrebi oz. najdlje do 16.00.

  Odhodi avtobusov ob koncu pouka bodo potekali v vse smeri ob 12.50.

  Učence bo pozdravila čista šola, zato naj prinesejo s seboj copate in beležko ter pisalo za zapis prvih, informativnih podatkov o pouku v šolskem letu 2015 / 2016.

  Učenci bodo dobili učbenike iz šolskega sklada prav tako v torek, 1. 9. 2015. Predhodno prihajanje v šolo po učbenike ni zaželeno, saj gibanje okrog šole ni varno. Zaključujejo se namreč gradbena dela in pot okrog šole je nevarna za gibanje.

  Vse učence ob začetku šolskega leta pozivamo, da še posebej pazijo na varno pot v šolo in iz nje! Vozniki se morajo znova navaditi, da smo začeli s poukom.
  Vse starše še enkrat vljudno prosimo, da ne ustavljajo ali parkirajo svojih osebnih avtomobilov na dvorišču Zavarovalnice Triglav. Prosimo, da uporabljate parkirišče pri Domu Svoboda.

  Verjamem, da se nam obeta še eno delovno a prijetno leto druženja! Polepšajmo si šolske dni z zdravim načinom življenja, s športom, z dobrodelnostjo, prostovoljstvom, skrbjo za druge, razvijanjem kreativnosti, domišljije in podjetnosti. Za take mladostnike so vse prepreke do uspeha zgolj namišljene. Ideja, delo, sanje ……. da z zlato raketo na luno bodo šli. 

  Kmalu nasvidenje!
  Učiteljski zbor OŠ Ivana Cankarja Trbovlje z ravnateljico Mojco Lazar Doberlet