• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Tradicionalni slovenski zajtrk

  Letošnji 20. november smo izvajali dejavnosti ob dnevu slovenske hrane, ob dnevu otrokovih pravic in se, v skladu s sloganom šole, da smo odgovorni, strpni in solidarni, pridružili humanitarnemu teku na Rudarju.
  V okviru dneva slovenske hrane smo si zjutraj privoščili jabolko, kruh, maslo, domači med in mleko. Vse je bilo pridelano blizu naših domov in ni prepotovalo na stotine kilometrov. V dobri družbi pa je vsaka dobra jed še boljša! Več učencev je obiskalo kmetije (Verk, Zalokar, Požlep) v okolici šole in otroci kar niso mogli prenehati z ljubkovanjem živali, pobiranjem jajc, brskanjem po zemlji, uporabljanjem orodja. Včasih je najboljša igra najbolj enostavno opravilo, ki ne zahteva velikih finančnih vložkov.
  Kako srečni so otroci v Sloveniji v primerjavi z otroki v nekaterih drugih državah, in kako otrokove pravice niso le privilegij do najdražjih oblačil in vedno nasmejanih sogovornikov, pa so spoznavali učenci na delavnicah, ki so jih vodili Unicefovi prostovoljci.
  Osnov zdravstvene vzgoje so bili deležni nekateri učenci, ki so gostili dijake Srednje šole Zagorje in predavateljico Zdravstvenega doma Trbovlje.
  Na humanitarnem teku smo tekli ali hodili po svojih močeh in s svojo pozitivno energijo iskreno zaželeli vse najboljše Tamari.
  Zahvaljujemo se vsem, ki so se nam pridružili ali nam kakor koli pomagali pri izvedbi dejavnosti.
  Preživeli smo sončen dan; čeprav se je sončece skrivalo za oblaki, smo vedeli, da je tam.