• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Priznanje za promocijo občine Trbovlje 2015

  V petek je v DDT potekala prireditev, ki jo je pripravilo Turistično društvo Trbovlje. Vsako leto podelijo zlato vrtnico tistemu, ki je največ prispeval k promociji občine Trbovlje, istočasno pa priznanja posameznikom oziroma skupnostim (firmam, zavodom), ki s svojim delovanjem prav tako promovirajo lokalno skupnost.
  Letos je priznanje prejela tudi naša šola!  Veseli smo, da je lokalna skupnost prepoznala naša prizadevanja za uspešno sobivanje in sodelovanje z vsemi v ožji in širši lokalni skupnosti. Naša zaveza za bodočnost je še tesnejše navezovanje stikov z vsemi zainteresiranimi partnerji.
  In zakaj sami menimo, da si zaslužimo to priznanje? (beri dalje)
  OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je 114 let stara lepotica v zgornjih Trbovljah. Po njej se vsak dan med tednom sprehaja preko 300 otrok in odraslih. Vsi smo povezani, zavezani sloganu: “Smo šola odgovornih, strpnih in solidarnih ljudi”.
  Obvezni in razširjeni program osnovne šole potekata v skladu z državnimi predpisi, vendar sodelujemo tudi pri različnih dejavnostih, akcijah, natečajih, na katerih se želimo izkazati s svojo ustvarjalnostjo in domoljubjem. Povezujemo se med predmeti, med generacijami, med zavodi, prav tako z društvi in posamezniki v lokalni skupnosti, občasno pa tudi na nacionalni ali mednarodni ravni.
  Hvaležni smo prostovoljcem, ki izvajajo športne, jezikovne in druge tečaje ali pridejo v šolo predstavit svojo kulturo in jezik, poklic, interese ali skrbijo za varnost naših učencev.
  V okviru dni dejavnosti se povezujemo z lokalnimi društvi in zavodi – rezultat so zanimivi izdelki, obiski okoliških kmetij, dobrodelni sejmi, navezovanje socialnih stikov in razvijanje osnov podjetništva.
  Poudarjamo pomen kulture, zato pripravimo več manjših kulturnih dogodkov, zelo smo ponosni na veselo decembrsko prireditev in dobrodelni sejem, za katera se angažiramo vsi, ki imamo v srcu mladost.
  S slikanico Perkmadeljc in Rozi kuhata smo predstavljali lokalno skupnost v sliki in besedi na festivalu turizma, predstavili smo jo tudi na pravljični uri v knjižnici. Pri krepitvi bralnih strategij nam pomaga KTS. Brezplačen obisk Zasavskega muzeja Trbovlje pa je neprecenljiva vrednota.
  Učenci vsako leto sodelujejo na  kuharskih tekmovanjih Kuhnapato, na katerih ponosno pripravljajo lokalne specialitete.
  Radi obiskujemo okoliške kmetije, kjer spoznavamo pomen lokalno pridelane hrane. Imamo šolski vrt in čebelnjak. Organiziramo eko-sejme rabljenih oblačil, igrač in športnih pripomočkov.
  Vedno več lokalnih obrtnikov in podjetnikov je zainteresiranih za sodelovanje z nami v smislu karierne orientacije.
  Promoviramo gibanje na zraku in zato organiziramo turnir v ulični košarki, izvajamo prireditev Šport in špasTek podnebne solidarnosti in drugo.
  Kogar koli prosimo za pomoč, se nam z veseljem pridruži, saj v tej tradicionalno trdni dolini ekonomski vidik še ni povozil humanitarnega.
  To smo mi – Cankarjevci! Tisti, ki glasno odganjajo zimo s sprevodom po Trbovljah, pridelajo lasten med, znajo pripraviti funšterc in krumpantoč, imajo toplo staro hišo z lepo novo streho.

  Dobrodošli pri nas!