• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Slovenski kulturni praznik

  8. februar je slovenski kulturni praznik, ki smo ga s svečanim dogodkom proslavili tudi vsi povezani z OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.
  V torek, 2. 2. 2016, smo ob 18. uri v avli Delavskega doma Trbovlje odprli razstavo likovnih izdelkov naših učencev. Razstava je odprta do 15. februarja. Vljudno vabljeni, da si jo ogledate!
  Ob odprtju razstave so otroci recitirali in peli slovenske pesmi. Na odru so se zvrstili mali in veliki, ki so bolj ali manj ubrano zapeli, nekateri čustveno recitirali, devetošolka pa je program povezovala z odseki iz pesnikovega življenja.
  Slovenski kulturni praznik je pouka prost dan. Da spomin na delo Franceta Prešerna ne bi zbledel, se trudimo tudi v slovenskih šolah. Z razvijanjem domoljubja, krepitvijo narodne zavesti in spodbujanjem kulturnega ustvarjanja navdušujemo otroke za lepo slovensko besedo, za kulturno nastopanje, za vrednotenje kulturnih dogodkov.
  V dobi razvijanja elektronskih kompetenc odrasli in otroci pozabljamo na pomen rokopisov, na branje in ustvarjanje poezije, na obiskovanje prireditev in na krepitev prijaznih medosebnih odnosov. Slovenski kulturni praznik nas lahko osebnostno obogati prav s kulturnim udejstvovanjem.

  V petek, 5. februarja, nas je na šoli obiskala gospa Lijana Uršič, ki je izvedla dve vodeni, komentirani literarno-glasbeni uri z naslovom Andersenove pravljice v klavirskih skladbah Segeja Bortkiewicza. Prva predstavitev, ob 11.uri, je bila namenjena učencem od 1. do 4. razreda. Druga, ob 12. uri, pa učencem od 5. do 9. razreda. Obe sta potekali v telovadnici šole.