• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Dan upora proti okupatorju

    Nekdanji dan OF, sedanji dan upora proti okupatorju je državni praznik, ki ga v  Sloveniji praznujemo 27. aprila. Na ta dan leta 1941 je bila v Ljubljani ustanovljena Protiimperialistična fronta, ki se je po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda.
    Pred praznikom smo se vsi Cankarjevci, učenci in strokovni delavci šole, ter nekaj obiskovalcev, zbrali na kulturni prireditvi. Potekala je v torek, 26. 4. 2016 ob 11.00 v šolski telovadnici. Pod vodstvom Tine Trugar so nastopali učenci naše šole, ki se lahko primerjajo s pravimi velikimi umetniki. Ponosni smo na take recitatorje, pevce, povezovalce, harmonikarja! S kulturnim udejstvovanjrm oz. ohranjanjaem zgodovinskega spomina razvijamo zapisane vrednote naše šole in utrjujemo dobro medsebojno povezanost!
    Naši učenci so tudi soustvarjali osrednjo občinsko proslavo pred državnim praznikom, ki je potekala v torek zvečer v Delavskem domu Trbovlje. Gospa Gombač je bila mentorica vsem nastopajočim, gospa Beršnjak pa dosledna zborovodkinja. Na odru so bili razigrani mladi logična posledica modrosti in izkušenj starejših, projekcija na platnu spomin na pretekle čase, govora gospe Govejšek in gospe županje pa spomin in opomin za vse rodove.