• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Šport in špas, druženje generacij, petek, 13. maj

  Hvala za udeležbo na našem projektnem dnevu, ki je potekal ob dogodku Šport in špasdruženje generacij, ob 140 letnici rojstva Ivana Cankarja in 115 letnici šole.Dan je bil namenjen druženju in sprejemanju različnosti. Soustvarjali smo ga …

  učenci in učitelji OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, predstavniki Šenta, OŠ dr. Slavka Gruma iz Zagorja, varovanci Varstveno delovnega centra iz Zagorja, Društvo kmečkih žena Trbovlje, zagorski skavti, trboveljski gasilci, karateisti, Milan Veteršek iz Društva čebelarjev, Rok Janežič iz Splošne bolnišnice Trbovlje, učenki Srednje zdravstvene šole iz Zagorja, Gabriela Hostnik iz Zdravstvenega doma Trbovlje, Alenka Kos iz Društva za boljši svet Vilinski ključ, Boris Kononenko iz Društva za kulturo inkluzije v sodelovanju z Centrom Janeza Levca.
  Poseben pomen dnevu so dali županja Jasna Gabrič, starši, stari starši in drugi gostje, ki so izrazili dobre misli, zaplesali ob mladostnih ritmih, si ogledali nastop malih, a odločnih karateistov, si ogledali delavnice po izbiri, si izmerili krvni tlak in krvni sladkor, se posladkali z zdravimi napitki, ki so jih pripravili v Zasavskih lekarnah.
  Šport in špasu je sledila kulturna prireditev, kjer so nastopali tudi mladi iz različnih institucij. Svoje rojstnodnevne zabave pa seveda ni zamudil Ivan Cankar. Za zaključek so učenci postavili razstavo likovnih izdelkov, ki so nastali v okviru projekta Igraj se z mano – bodi umetnik, ki bo na ogled v prvem nadstropju šole do konca meseca maja.
  Bilo je mladostno razigrano! Pozdravilo nas je sonce, pogrele dobre misli. Ostanimo prijatelji!