• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Spoznavanje poklicev v tednu otroka

  KAJ BOM, KO BOM “VELIK”? Policist, kuhar, reševalec, računalničar, ustvarjalec, fotoreporter …
  Z odgovorom na vprašanje “Kaj bom, ko bom velik?” se pričnejo ukvarjati že otroci v vrtcu. Starejši kot človek postaja, težje je najti odgovor na zastavljeno vprašanje. Da bi našim učencem …. (beri dalje)


   olajšali odločitev, smo zanje pripravili predstavitev poklicev, v okviru katere so lahko spoznali različne profile poklicev in ugotovili, ali bi bil predstavljen poklic pravi zanje.
  Tehnično usmerjene poklice so jim predstavili Iztok Hribovšek (gradbenik), Polona Jerman (arhitektka) in Miha Biruš (ekonomist/računalničar). V okviru poklicev, ki so tako ali drugače v stiku z ljudmi, so nas obiskali Jana Hernaus Kantužar (bančništvo), Tina Grilc (prevajalka), Teja Tomše (medicinska sestra), Luka Zupan (reševalec iz vode), Tina Kos (športna vaditeljica) in Jasmina Drolc, ki je pojasnila, kako lahko hobi postane poklic. Pozabljeni pa niso bili niti akcijsko usmerjeni poklici, saj so učenci lahko prisluhnili gasilcu Sandiju Lepoši, policistu Mitji Klančarju in kuharju Lojziju Čopu. Za vse nadobudne raziskovalce, ki sta jim blizu novinarstvo in fotoreportaža, pa sta poskrbela Marko Planinc (novinar, časopisni urednik) in sam Pulitzerjev nagrajenec Srdjan Živulović, katerega obisk smo počastili tudi s sprejemom na Občini Trbovlje. Zahvaljujemo se vsem, ki so se odzvali našemu vabilu!
  Učenci so s predstavitev odhajali nasmejani, zato smo prepričani, da bodo s pomočjo današnjega dogodka lažje poiskali odgovor na začetno vprašanje.

  V četrtek, 13. oktobra pa so vedoželjne učenke šestega in devetega razreda po pouku obiskale Radio Aktual Kum. Spoznale so, kako se snemajo informativne oddaje, kako lahko s pomočjo montaže narediš dober intervju in kako hitro je potrebno razmišljati, če sedeš pred mikrofon in se postaviš v vlogo radijskega spikerja. Po urici druženja z »radijci« so ugotovile, da je za takšno delo potrebno veliko znanja, retoričnih spretnosti in trdega dela, zato so sklenile, da se bodo še naprej pridno učile in morda bo nekje v prihodnosti prišel čas, ko se bodo tudi same preizkusile v vlogi radijskih voditeljic. Novinarki Mateji, tehniku Jožetu in komercialistu Matiji se zahvaljujemo za prijazen sprejem in posredovanje vseh informacij.

  Čaka pa nas še en obisk:

  Organizacija in poklici kontaktna oseba
  Policijska postaja TrbovljeObisk: 20. 10. 2016 ob 14.00 komandir policijske postaje Aleš Oberčkal

  Spremljevalki: Ines Kolar, Mojca Lazar Doberlet

  Med šolskim letom pa se bo preverila tudi zainteresiranost učencev za obisk nekaterih proizvodnih tovarn v Trbovljah.                                               Pripravili: Simona Božič in Ines Kolar