• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Odgovorno starševstvo

  Starševstvo v sodobni družbi je izredno težka in odgovorna naloga, za katero ni …. (beri dalje) možno najti navodil in pravil. Vsaka družina je edinstvena in prav takšna je tudi vloga slehernih staršev. Center za socialno delo Trbovlje je z namenom pomagati staršem pri opravljanju najbolj odgovorne naloge na svetu pripravil program, s pomočjo katerega bi starši lahko prišli do koristnih informacij, izkušenj in izmenjave mnenj. Sestavlja ga pet zaokroženih sklopov, srečanja pa bodo potekala dvakrat mesečno (cca. 1,5 ure). Zasnovana so kot preplet  predavanj, postavljanj vprašanj in odgovorov, izkustvene vaje ter igra vlog. Vsebina programa se lahko prilagodi glede na potrebe  in želje skupine.
  Prvo srečanje bo predvidoma prvi torek v februarju, vzporedno s srečanjem za starše pa se bodo izvajale tudi delavnice za otroke, zato staršem ne bo potrebno skrbeti glede varstva otrok.
  Vsi zainteresirani starši se lahko na srečanje prijavite do 24. januarja 2017 pri šolski svetovalni delavki Ines Kolar. Svoje ime, priimek in telefonsko številko lahko sporočite osebno, preko maila (ines.kolar@gess.si) oz. telefona (03 56 33 207).
  OKVIREN PROGRAM
  1. sklop: Kaj mi je pomembno, moja ravnanja
  Kako zadovoljiti svoje potrebe in se pri tem razumeti z ljudmi, ki jih potrebujem?
  Kako partnerski odnos vpliva na starševstvo?
  2. sklop: Komunikacija v družini
  Blokade v komunikaciji, jaz sporočila
  Odnosi in naše navade
  3. sklop: Razumem otrokovo vedenje in njegove potrebe
  Potrebe otrok
  Postavljanje zdravih meja
  4. sklop: Kako otroku pomagati pri oblikovanju osebnosti.
  Kaj lahko naredijo starši?
  Otrokova čustva, moja čustva
  5. sklop: Otrokove šolske obveznosti
  Kako oblikovati delovne navade?
  Kako otroka motivirati ?