• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Poletje 2017

    Dočakali smo konec pouka, pričakujemo počitnice. Neverjetno, kaj vse se nam lahko zgodi. Drage učenke in učenci, stopajte naokrog z odprtimi očmi, z veliko mero zvedavosti, saj nas čakajo zanimive stvari. ” Slepota. Slepa je od tega nepričakovanega dogodka. Preveč za njene oči, mogoče tudi za njeno pamet,” piše Noell Chatelet v knjigi Deklica in sončnice. Pokukajte v knjigo in primerjajte svoja pričakovanja in počitniške izkušnje z malo Matildo.

    Če pa ste mnenja, da odmik od šole v naravo ali obiskovanje sorodnikov nista dovolj počitniško adrenalinska, preberite Počitnice na Marsu, delo slovenskega pisatelja Ivana Sivca. “Kakšno morje, kakšni hribi, kakšna stara mama! … To niso nobene počitnice. Glavna sva midva, ki greva na Mars,” se pogovarjata Miha in Rina, ki jima domišljija kreira preživljanje počitnic. Če še iščete svoje ideje, je ideja tudi to, da preberete to knjigo.

    Sedaj si želite čim dlje od učiteljev, ki vedno nekaj sitnarijo, in upate, da bodo počitnice dobre tudi za vaše starše. Mlada Matilda kmalu ugotovi: ” … da so starši obupno nediskretni. Nediskretnost je cena za njihovo pamet in zmožnost, da so povsod hkrati. In ker vse zelo hitro dojemajo, ne morejo drugače, kot da to tudi pokažejo …”

    Vsaka mala počitniška izkušnja je dobra za razvijanje spretnosti, veščin, medosebnih odnosov. In če bodo počitnice polne, aktivne, zanimive, poučne in mirne, boste z veseljem ponovno sedli v šolske klopi. Do enakega spoznanja kot sta prišla mali Miha in Matilda, da je pravzaprav lepo hoditi v šolo, verjamemo, da boste prišli tudi vi in se boste zato spočiti, zdravi in polni dobre energije vrnili v septembru. Do takrat pa – živele počitnice!

     Kolektiv OŠ Ivana Cankarja Trbovlje z ravnateljico Mojco Lazar Doberlet

    Accessibility