• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Šolska prireditev

  Veselodecembrska šolska prireditev z naslovom Slovenska beseda je beseda praznika, petja in vriskanja (Ivan Cankar, Kurent) je potekala v  četrtek, 7. 12. 2017, ob 18.00, v Delavskem domu Trbovlje. 
  Nastopili so učenci šole, vodilna nit kulturnega programa pa so bili slovenski tradicionalni običaji v preteklosti, saj smo dogodek povezali s starostjo naše šole, s spremembami, ki so se dogajale v in na zgradbi, z različnimi oblikami kulturnega udejstvovanja, ki so bila blizu mladim in starejšim v preteklosti in so se odvijale v različnih družbenih in političnih razmerah.
  Čeprav je Cankarjeva šola stara 116 in čeprav se danes mladi (in tudi starejši) veliko časa ukvarjajo z elektronskimi napravami, so mladi na prireditvi pokazali, da se znajo in zmorejo zabavati kot nekoč.

  V okviru dobrodelnega sejma so učenci pokazali in ponudili svoje, ročno izdelane izdelke, ki so nastajali na dneh dejavnosti v okviru pouka. Vsi prostovoljni prispevki bodo položeni v šolski sklad za sofinanciranje dejavnosti naših učencev.

  Smo stara šola z mladostno energijo!
  Večer je bil prežet s praznovanjem, petjem in vriskanjem, veliko vsega tega pa vam želimo v dneh, ki prihajajo.


   foto: Josephine Kreuzmuller, EVS

  vabilo_email,

  zloženka, december 2017

  Font Resize
  Contrast