• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Nagradni projekt

    Naša šola se v mesecu marcu in aprilu 2018 pridružuje vseslovenskemu ozaveščevalno-humanitarnemu projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje.
    Organizator tekmovanja je društvo Tandem Zagorje, strokovni partner pa Dinos, družba za pripravo sekundarnih surovin d.d., projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje pa se izvaja tudi s pomočjo programa Ekošola in Rdečega križa Slovenije.

    V okviru tega projekta bomo zbirali odpadne plastenke od 22. marca do 22. aprila 2018. Zbirajo se IZKLJUČNO PLASTENKE PIJAČ in MLEČNIH IZDELKOV. Zbirajo se samo plastenke z oznako PET in številko 01 .
    Zbiralo se bo v namenski kontejner, oziroma v za to posebej pripravljenih plastičnih vrečah.

    Vse zbrane odpadne plastenke morajo biti ločene DOSLEDNO in PRAVILNO: popolnoma izpraznjene, stisnjene, zaprte nazaj s pokrovčkom (da se ne razprejo ali ne izteče morebiten ostanek vsebine) in zbrane v posebni vreči, škatli ali zabojniku, brez morebitnih drugih odpadkov. V primeru, da se v kontejnerju ali vreči nahaja tudi druga odpadna embalaža (konzerve, pločevinke, karton …), ki ne spadajo v tokratno akcijo Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, bo VIZ diskvalificiran.

    Zmagal bo VIZ, ki bo zbral največ kilogramov odpadnih plastenk na posameznega učenca.

    Jaz, ti, mi za Slovenijo, 2018

    Accessibility