• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • KuhnaPaTo

     

     Ekipa motiviranih mladih šolskih kuharjev z mentorico Sabino Potrbin je 24. 4 2018 kuhala v Celju. 

    Nastop je bil 24. aprila 2018 v City Center Celju. Udeležili so se ga štirje učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Skupino, poimenovali so se Ivančki, so sestavljali devetošolka Nika Bajda, osmošolca Pika Naglav in Aleš Belina  in sedmošolka Zala Bajda.
    Priprave na nastop so potekale v okviru izbirnih predmetov sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja.
    Tudi letos je bila tema kuhanje lokalnih in avtohtonih jedi. Učenci so morali skuhati eno jed. Ivančki so delali žlikrofe. Priredili smo recept, ki smo ga našli v knjigi Jane Mlakar Adamič Teknilo nam je. Žlikrofe so polnili s krompirjem, fižolom in na ocvirkovi masti prepraženo čebulo. V Celju so pripravili kar lepo število žlikrofov in jih ponudili naključnim obiskovalcem in ostalim ekipam, ki so sodelovale na nastopu. Jed so suvereno predstavili in jo znali prijazno ponuditi. Poskusili so tudi jedi ostalih ekip in se enoglasno odločili, da so naši žlikrofi najboljši.
    Otroci z veseljem javno pokažejo svoje kuharsko znanje, ki ni majhno in s še večjim veseljem in žarom v očeh prizorišče zapustijo, kar je največje plačilo in zadovoljstvo. In zaradi pozitivne energije, sproščenosti, možnosti biti ustvarjalen, se veliko novega naučiti in doživeti nepozabno izkušnjo, prihodnje leto vprašanje »A letos gremo tudi kuhat?« ne bo presenečenje. In šli bomo kuhat.

         

    Tekst in fotografije: Sabina Potrbin

    Accessibility