• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Valeta-slovo generacije 2009-2018

    Saj veste ……. vsaka mladost ……….
    Učenci generacije 2009-2018 so v četrtek, 14. junija 2018, pod mentorstvom Ajde K. Šimunič ter ob pomoči Jerice Rajšek in Alenke Ramšak pripravili zaključno popoldansko slovesnost v DDT.
    Da sta življenje in delo na šoli v preteklih letih potekala kot v filmu, so pokazali učenci, ki so se spominjali zanimivih trenutkov v šoli (pripravili hudomušne skeče). Zaplesali so standardne in bolj moderne plesa, ki so jih vadili pod budnim očesom učiteljice plesa Mojce Žlak. Lepo urejeni in uglajenega vedenja so pokazali, da so zreli, da zapustijo osnovno šolo.
    Med prireditvijo so si podelili “ivančke” za tiste karakteristične lastnosti, ki so jih občudovali drug pri drugem v preteklih letih. Prav po filmsko so se nekateri dobitniki ivančkov zahvalili za nagrado.
    Gospa Blanka Gombač je podelila priznanja za osvojene bralne značke ter posebej pohvalila dve zlati bralki: Niko Bajda in Ajdo N. Škvarč. Ravnateljica je po pozdravnem govoru pozvala odličnjake (Nika Bajda, Maša Božjak, Miha Smrkolj in Andraž Sešlar) k vpisu v zlato knjigo. Ti učenci, ki so bili vsa leta osnovnošolskega šolanja odlični, se bodo vpisali v občinsko zlato knjigo v ponedeljek, 18. 6. 2018. Zanje županja občine Trbovlje pripravlja poseben sprejem. Ravnateljica je podelila tudi zlato priznanje iz logike učenki Maši Božjak. Priznanje šola pa sta po mnenju učiteljskega zbora prejela Nika Bajda in Nejc Pistotnik.
    Ob zaključku so tudi učitelji zapeli učencem v slovo.
    Sledilo je prijetno druženje učiteljev s starši in njihovimi otroki v avli DDT.
    Zahvaljujemo se DDT za možnost najema gledališke dvorane ter staršem, ki so pripravili (spekli, kupili) veliko dobrot, ob katerih je bilo naše srečanje še bolj sladko.
    Dragi naši (bivši) učenci: kamor koli vas bo vodila pot, spomini na Cankarja in šolo bodo ostali vedno z vami. Delavci šole verjamemo, da bodo vsako leto še prijetnejši. Želimo vam veliko veselja, uspehov in zadovoljstva na vaši nadaljni osebni in šolski poti!

          foto: J. Kreutzmuller, arhiv šole

     

    Accessibility