• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Prenovljen del okolice šole

    Zagotavljanje trajnosti operacije, sofinancirane s sredstvi EU
    ZAGOTAVLJANJE TRAJNOSTI OPERACIJE

    ____________________________________________________________________________

    Okolica šole v Cankarjevem letu 2018-slavnostno odprtje

    V sredo, 17. 10. 2018 je podžupanja občine Trbovlje, gospa Maja Krajnik, s svečano predajo sadik otrokom v uporabo in z praktičnim delom v enem izmed urbanih vrtičkov, otrokom in zaposlenim predala v uporabo  urbane vrtove, sadovnjak, čebelnjak, urejen prednji del okolice šole, ki ga krasijo fotoaktivni tlakovci in mlada drevesa pred šolo. 
    Pridobili smo učilnico na prostem, kar pomeni dodano vrednost pedagoškemu delu, vzgajanju otrok za vseživljenjsko učenje in podpiranje  lokalne pridelave hrane.

    Kulturni dogodek, ki so ga ustvarili učenci naše šole (mentorica dogodka Irena Štusej, zborovodkinja Alenka Ramšak, tehnična podpora Jerica Rajšek) si je ogledalo veliko gostov, mend njimi Grega Kordež, vodja sektorja za izvajanje EU programov na Direktoratu za regionalni razvoj Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Maja Krajnik, podžupanja občine Trbovlje, Slavi Gala, predsednica partnerstva Las Zasavje (vsi trije so zbrane kratko nagovorili), predstavniki partnerjev v projektu sanacije okolice šole (Občina Trbovlje, ZLU, Socios-Zavod socialnih storitev, KOP Trbovlje), projektanti, izvajalci pripravljalnih in izvajalnih del, gradbeni nadzornik, ravnateljice trboveljskih osnovnih in srednjih šol, upokojene učiteljice šole in številni sorodniki učencev naše šole. 

    Simbioza med generacijami, ki jo spodbuja delo na vrtičkih, delo s čebelami, skrb za drevesa in dober odnos z naravo sploh, se je na dogodku pokazala s skupnim nastopom Mešanega pevskega zbora DUT Javor in šolskega otroškega pevskega zbora.  

    Cankarjevo leto je za Cankarjevce res bogato. 
    Naša stara šola (zgrajena 1901) je v zadnjih letih pridobila nov izgled-vsako leto je videti mlajša! Upamo, da bo dobro služila še mnogim generacijam otrok in zaposlenih v tej šoli.

    Hvala vsem, ki ste omogočili sanacijo šole in njene okolice, hvala vsem, ki ste prišli na dogodek in s tem pokazali, da cenite naše delo ter da iskreno želite, da trboveljski otroci rastejo in delajo v dobrem, lepem, zdravem okolju.

    Srečno!

    Nekaj fotoutrinkov s prireditve:

    foto MLD

    foto: Dejan Tancer

    foto: Petra Karba

    __________________________________________________________________________________________________________________________________

    VABILO
    Vljudno vas vabimo na slavnostno odprtje prenovljenega prednjega dela okolice  šole, ki bo potekalo 17. oktobra 2018, ob 11.00 pred šolo. 

    Vabilo županje: vabilo, odprtje okolice, oktober 2018

    __________________________________________________________________________________________________________________________________

    V okviru izvajanja sanacijskih del v okolici šole, je nastala tudi zgibanka o samooskrbi, ki utegne zanimati mlade in malo manj mlade posameznike, ki se zanimajo za samooskrbo, za samostojno pridelavo povrtnin in zelišč v visokih gredah.

    Zgibanka je dostopna na povezavi: Zgibanka Samooskrba, Zavod Socios,oktober 2018_

     

    ______________________________________________________________________________________________________________________________

    2018 je Cankarjevo leto. Res je posvečeno spominu na velikega slovenskega literata, je pa v veliki meri naše, Cankarjevo leto,. Leto naše stare a pomlajene in polepšane Cankarjeve šole. Spremembe so vidne, izboljšave očitne. HVALA vsem, ki ste to omogočili!

    Danes, sreda, 10. 10. 2018, je takole potekalo prvo sajenje v nova korita.  (Hvala Komunali Trbovlje in Vrtovom Taškar. 

           

    foto (in pomoč pri sajenju): Vlasta Medvešek Crnkovič

    _________________________________________________________________________________________________________________________________
    Z velikim veseljem obveščamo, da se začenjajo gradbena dela v okolici šole. Letos bo polepšan prednji del okolice šole. Veselimo se “fensi” tlakovcev, urbanih vrtičkov, sadnih dreves in novega čebelnjaka.

    Zaradi izvajanja gradbenih del bo onemogočen dostop do šole skozi glavna (prednja) vrata. Vstop bo mogoč na dvorišču/igrišču za šolo, skozi stranska vrata (zasilnega izhoda), vendar vse obiskovalce šole (in tudi poslovne sodelavce) vljudno prosimo, da pred vstopom pokličete v tajništvo šole (03 56 33 203, 03 56 33 202).

    Zahvaljujemo se Občini Trbovlje, in vsem lokalnim partnerjem v okviru programa LAS,  za izvajanje sanacije okolice šole, za veliko dobre volje in potrpežljivosti pred pričetkom izvajanja del. Izvedbo sanacije bosta  sofinancirala Republika Slovenija in EU iz sredstev za regionalni razvoj. Več o projektu si lahko prebrete na povezavi: Besedilo za javno predstavitev operacije (dogodek 25. 7. 2018)

    Vsem obiskovalcem šole se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost med izvajanjem gradbenih del.

    PREJ:

            
    foto: arhiv šole

    POTEM:

       

    foto: IBT SPI                                                                                                                                                                                    foto: V. M. Crnkovič

    Accessibility