• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Srebrni pozdrav s Kuma

         

    foto: U. Cilenšek, arhiv šole

    Učenke in učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje so se letos že petič udeležili vseslovenskega turističnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na temo turistični spominek mojega kraja so se odločili, da zapustijo rudarsko dediščino in vas povabijo na zasavski Triglav – Kum.

    Učenci so v  seminarski nalogi predstavili Kum in njegove arhitekturne in naravoslovne znamenitosti, na turistični tržnici v Velenju pa so predstavili turistične spominke, ki bi naključnega popotnika spominjali na lepote naših krajev. Izdelke so obiskovalci naše turistične točke v Mercator Centru Velenje lahko tudi dobili, vendar so  prej morali pokazati vsaj nekaj znanja v nagradnem kvizu, ki so ga pripravili učenci.

    Za svojo nalogo so bili nagrajeni s srebrnim priznanjem! Čestitke!  

    Nalogo si lahko preberete: Pozdrav s Kuma, 2019

    Mentorici: Urška Cilenšek in Sabina Potrbin.

    Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.
    (spletni vir: http://www.turisticna-zveza.si/OgledProjektov.php?id=11)

    Accessibility