• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Learning from the past

    Dogodek Learning from the past je organiziral Mladinski center Trbovlej in je potekal v četrtek, 14. 11. 2019 v popoldanskih urav v prostorih MCT.
    Namen projekta je bil raziskovanje in beleženje zgodovine miru in mednarodnega povezovanja v Evropi v času med obema vojnama ter reflektiranje teh dogodkov oz. dognanja, kaj se lahko iz tega naučimo in prenesemo na današnje dogajanje v Evropi.
    Spletna stran projekta: http://learningfromthepast.net/


    Cilj projekta je povečati pomen mednarodnega sodelovanja in predanosti evropskim vrednotam miru, enakosti in človekovim pravicam.
    Projekt so prijavljali britanski partnerji iz Lancastra, organizacija Global Link, v luči Brexita in večjega vpliva desničarskih gibanj v Evropi, hkrati pa je to nadaljevanje projekta, ki so ga oni že izvajali – tule je povezava http://www.documentingdissent.org.uk/about-the-project
    V Mladinskem centru Trbovlje je pri projektu sodelovalo 5 mladih prostovoljcev – študentov, ki jih zanima zgodovina ali radi raziskujejo.
    Skupaj so oblikovali 6 vpisov za interaktivni zemljevid. Tule je predogled zemljevida, kjer najdete tudi slovenske vpise: http://learningfromthepast.net/europe-map/  to so: Trboveljski Slavčki, Aleksandrinke, Pismo vojaka iz Belgije domov, Protesti za kruhi in mir ter revolucionarno gibanje slovenskih kmetov.

    Udeležba na dogodku je bila prostovoljna,  dogodek je bil fotografiran in sneman.
    Zainteresirane učence OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je spremljala učiteljica Barbara Zupančič.

     

    foto: BZ, arhiv šole

    Accessibility