• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Moje razmišljanje

    Moji občutki pri dogodkih, ki se trenutno dogajajo, so zelo prepleteni. Nekatere stvari so dobre, druge pa slabše. Med slabšimi je na primer to, da ne morem ven s prijatelji, saj se lahko družimo le prek spleta. Ne morem iti k starim staršem ali k bratrancu, teti in stricu. Iskreno – malo celo pogrešam šolske klopi ter razlage učiteljev. Pa tudi polne, glasne hodnike, po katerih se gnetejo otroci z vseh strani. Sploh pa so naši načrti za prihodnji mesec povsem odpadli. Čez slab mesec, na primer,  bi takle čas sedela na letalu, na poti do Anglije. Ukinili so tudi vse koncerte in tekme, ki bi jih lahko, če ne drugače, spremljali po televiziji. Z delom od doma ali čakanjem na delo se ustavljajo tudi tovarne in podjetja. S tem se ustavlja gospodarstvo po celem svetu.

     Vendar pa je tudi v slabem nekaj dobrih stvari. Več časa imamo, da preživimo s svojimi starši, brati in sestrami. Več časa zase. Res je, da smo čez teden malo omejeni, saj imamo še vedno delo za šolo, vendar vsaj nimamo treningov, krožkov, in podobno. Čas lahko izkoristimo za branje, risanje, gledanje filmov, poslušanje glasbe, predvsemvsega, kar nas veseli. Dobra stvar je tudi, da je zunaj manj prometa, da izpuščamo manj strupenih plinov v naravo in s tem manj onesnažujemo okolje. Veliko ljudi je pričelo s pridelavo svojih pridelkov na vrtovih, s tem bodo zagotovili samooskrbnost.

    Kljub vsemu pa je trenutno najpomembnejše, da poskrbimo, da smo mi in naši najbližji zdravi ter da ohranjamo pozitivne misli za prihodnost.

    Ostanite zdravi!

    Žana Dolenc Čučnik

    Accessibility