• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • ZBIRALNA AKCIJA ZASAVJA “Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik” gre začasno v MIROVANJE

    Zaradi začasnega zaprtja vseh slovenskih šol gre akcija »Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik«, ki se je začela 9. marca 2020 in bi morala potekati vse do 26. marca 2020, v mirovanje. Šole zaradi odpovedi pouka (zaradi koronavirusa) v akciji do nadaljnjega ne moretjo aktivno sodelovati, pa tudi sicer se pričakuje, da se v tem času občanke in občani ne bodo v večjem številu odločali za oddajo svojih starih aparatov v ulične zbiralnike. 
    Ker je zdravje na prvem mestu, je akcija dana v mirovanje, saj bo le na ta način zbranih kar največ e-odpadkov in s tem tudi dolgoročno večji prispevek k zdravju in čistejšemu okolju. 
    Ulični zbiralniki sicer ostajajo na svojih mestih.
    Ko se bodo šole ponovno odprle in se bo situacija v Sloveniji umirila, bo znan nov termin zaključka akcije, o čemer boste obveščeni.
    Vsem skupaj želimo vse dobro.
    Ekipa družbe ZEOS, d.o.o. in partnerji akcije

     

    Med 9. in 26. marcem 2020 organizira družba ZEOS, d.o.o. v Zasavju ozaveščevalno-zbiralno nagradno akcijo starih aparatov “Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik”, v kateri bo aktivno sodelovala tudi naša šola. 
    Akcijo se bo izvajala skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki in vsemi zasavskimi občinami. V treh tednih želijo čim bolj napolniti sivo-zelene ulične zbiralnike za stare male aparate in odpadne baterije, ki so postavljeni v Zasavju.
    Naša šola bo v okviru akcije informirala zaposlene, učence in njihove starše oz. skrbnike o poteku akcije in pomenu čistega okolja za naše življenje. Zbirali bomo stare male aparate in odpadne baterije v zbiralniku, ki ga bo namensko dostavila družba ZEOS.d.o.o.
    Kaj se lahko o odda v ulične zbiralnike? 
    V ulične zbiralnike se lahko odda male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) in drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, svetilke …).
    V ulične zbiralnike ne sodijo TV in monitorji ter sijalke, saj se lahko razbijejo. Le-te se lahko odda v trgovinah z električno in elektronsko opremo (zeleni koti), v okviru lokalnega mobilnega zbiranja ali na zbirne centre. Prav tako v ulične zbiralnike ne sodijo kakršnikoli drugi odpadki.
    Koordinatorica akcije na šoli je Maša Bricl.

    ZEOS je pripravil tudi sporočilo za javnost, ki si ga lahko preberete na: Dopis za javnost

    Accessibility