• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Pogumno v 7. teden izobraževanja na daljavo

    Kaj vse se da? Z voljo, odločnostjo, celo trmo in učenjem!
    Učenci, njihovi starši oz. skrbniki in učitelji smo bili tako rekoč čez noč vrženi v neznano: delo na daljavo, izobraževanje s pomočjo informacijske tehnologije. Za marsikoga je bilo to novo, neznano, za marsikoga težko pričakovano, za nekatere strašljivo, saj niso imeli niti naprav, niti znanja za njihovo uporabo.
    Ampak sedem je magično število in pogumno gremo v 7. teden izobraževanja na daljavo. S sodelovanjem učiteljev, strokovnih delavcev šole, računalnikarja, staršev oz. skrbnikov in seveda učencev, izvajamo pouk, dneve dejavnosti, nekatere krožke, celo ekskurzije – vse to na daljavo.
    Interaktivni učni listi, you-tube razlage učne snovi, video srečanja,  power-pointova navodila za vaje, spletni športni izzivi v živo itd. In še spletni nagradni natečaji z različnih področij. Pa spodbujanje branja in pisanja. Dolgi telefonski pogovori s starši oz. skrbniki in učenci. Skratka: delujemo on-line.
    Na šolskem FB profilu objavljamo novice in fotografije, na šolski spletni strani se najdejo številne ideje kako preživljati prosti čas, oz. čas v izolaciji, kako poskrbeti za lastno (fizično, psihično, duševno) zdravje in kako se igrivo učiti. Poskušamo tudi objavljati aktualne novice, ki jih prejmemo s strani Zavoda RS za šolstvo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
    Ob dejstvu da smo doma in se nam ni potrebno s težko torbo vsak dan odpraviti v šolo, da sedimo pred računalniki več ur, da si lahko sami odmerjamo delovni čas oz. čas za učenje, pa zelo pogrešamo šolo off-line, šolo v živo. Nobena tehnologija ne more nadomestiti neposrednega človeškega stika, pogleda v oči, kramljanja v družbi. Sedaj malo pogrešamo celo občasne nesporazume na šolskih hodnikih in na šolskem dvorišču. Pogrešamo šolo!

    Accessibility