• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • O prijateljstvu

    Jih poznaš, na še stripovske like, ki jih je ustvaril Miki Muster? Kaj je njihova najboljša lastnost? Vsak med njimi je drugačen, poseben, s svojimi lastnimi značilnostmi. Kaj pa jih druži?

    PRAVO MEDSEBOJNO PRIJATELJSTVO.

     Vsak potrebuje pravega, iskrenega prijatelja. Pa vemo, kaj je prijateljstvo in kakšen je pravi, iskren prijatelj?

    Iskreno prijateljstvo je tako, da vedno drugemu delamo dobro zaradi njega takšnega kot je, smo do njega prijazni, požrtvovalni, prava prijatelja sta tako tudi oče in mati, prijateljski smo do sosedov, sošolcev, pa tudi širše v skupnosti – do drugih občanov, pa med narodi in državami.

    Neiskreno prijateljstvo se oblikuje zaradi koristi, užitka – takšno pa seveda ni prav pozitivno.

    Prijatelj ima vedno  vesel, prijazen pozdrav, se nasmehne, dotakne, je pripravljen pomagati, sodeluje, me spoštuje in je iskren, je ponosen na moje dosežke, mi vliva samozavest in zaupanje.

    Kaj pa nekdo, ki se druži z mano samo zato, da mu pomagam pri učenju, mu dajem prepisovati svoje domače naloge? Je pravi, iskren prijatelj?

    Si že kdaj prijatelja tudi zgubil? Kako si se počutil? Ali si prijateljstvo pridobimo nazaj? Kaj je za to potrebno? Do pravega prijatelja moramo biti vedno iskreni in mu pomagati.

    Domisli se prijaznega, pozornega  dejanja za svojega prijatelja in ga razveseli! Tudi na daljavo se da, čeprav že vsi pogrešamo tudi pristne stike!

     PRIJETNO, VESELO, RADOŽIVO, ZANIMIVO DRUŽENJE S  PRIJATELJEM TI ŽELIM!

            Pripravila Irena Štusej, po K. Majerhold – Čustveni izzivi

    Accessibility