• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Super (medeni) zajtrk

     

    Danes ste zanesljivo VSI, mladi in malo manj mladi, pojedli zajtrk. Ker je tako zdravo in ker je tako prav! Nekateri ste si, glede na to, da je danes dan domače, slovenske hrane, resnično privoščili domač, dišeč, dober zajtrk. Zanesljivo je bil meden, še posebej, če ste ga pojedli v dobri družbi. Takole je izgledal medeni zajtrk v eni izmed družin naših učenk:

    foto: UC, arhiv šole

     

    Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije letos drugačna.
    Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel v šoli kot v preteklih letih, ampak bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju javnosti k uporabi domače, lokalno pridelane hrane in zlasti promociji zdravega načina zajtrkovanja z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.
    Zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke šola ne bodo pripravljala, je pa s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podana pobuda, da se tema obravnava v okviru predmetov in dodatnih aktivnosti tudi v razmerah izobraževanja na daljavo.

    Več o letošnjem tradicionalnem slovenskem zajtrku si lahko ogledate na naslednji povezavi:
    TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK splet

    Za naše učence pa je pripravljena prav posebna NALOGA: slovenski zajtrk-izdelava ilustracije
    Veselimo se prejetih ilustracij! Pokažite svojo domišljijo, kreativnost, znanje in vedenje o pomenu zdarvega zajtrka in nam pošljite risbico!

    Accessibility