• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Predstavitev EU projektov

    V preteklih letih smo tudi v občini Trbovlje uresničili številne dobre projekte, podprte z evropskimi sredstvi, ki prispevajo k bolj kakovostnemu življenju ljudi v Sloveniji.
    V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pripravili nabor projektov, ki so jih ujeli v fotografski objektiv in na tak način želijo pokazati dobre zgodbe, ki jih skupaj pišemo z evropskimi sredstvi. Te zgodbe so delno predstavljene na fotografski razstavi, ki bo gostovala po različnih slovenskih občinah, delno pa bodo predstavljene v sklopu drugih komunikacijskih aktivnost Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kot so objave novic na spletni strani, družbenih omrežjih ipd. Na njihovo zaprosilo bodo posredovane tudi Evropski komisiji.

    Za fotografiranje je bil izbran tudi naš, trboveljski projekt Trajnostno naravnava ureditev zunanjosti šole z urbanimi vrtički in fotokativnim tlakovanjem.

    Zaradi promocije projekta v okviru evropske kohezijske politike v Sloveniji je šolo obiskala fotografinja Polona Avanzo, ki je napravila fotografije, ki si jih lahko ogledate. Fotografinja je želela vključiti osebe, ki sodelujejo v projektu, so del njega, živijo z njim – in to so naši učenci, učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, ki bo v novi preobleki v letu 2021 praznovala 120 let delovanja v tej zgradbi.

    Projekti kot je ta, s svojimi dosežki nazorno pokažejo pomen evropskega sobivanja ter ustvarjanja boljše skupne evropske prihodnosti. 

    Zahvaljujemo se vsem, ki so omogočili izvedbo projekta Trajnostno naravnava ureditev zunanjosti šole z urbanimi vrtički in fotokativnim tlakovanjem (to so: Služba Vlade RS za razvoj in kohezijska sredstva, Občina Trbovlje, projektanti, izvajalci in nadzorniki, zaposleni, učenci in starši oz. skrbniki in drugi).

    Vrednote Evropske unije  so skupne državam članicam v družbi, v kateri vladajo družbena vključenost, toleranca, pravica, solidarnost in nediskriminacija. S projekti, kot je naš, pa se te vrednote prenašajo v lokalno okolje posameznih enakopravnih članic.

    Verjamemo, da bo uspešen tudi skupen evropski boj v boju proti nevarnemu virusu, ki zadnje mesece ogroža zdravje in hromi celotno družbo ter predvsem zdravstveni sistem.

    foto: Polona Avanzo

    VEČ SI LAHKO PREBERETE NA: https://www.gov.si/novice/2020-11-16-evropska-sredstva-povezujejo-potujoca-fotografska-razstava-dobrih-zgodb-ki-povezujejo-slovenijo/

    Accessibility