• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Postopek prenosa prijavnice za vpis v srednje šole za šolsko leto 2021/2022

    Postopek prenosa prijavnice za vpis v srednje šole za šolsko leto 2021/2022

    Kot je določeno z razpisom in rokovnikom, lahko devetošolci po zaključku roka za oddajo prijav v začetni letnik srednje šole do 22. aprila 2021 svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov prenesejo v drug izobraževalni program oziroma na drugo srednjo šolo.

    Zaradi varnosti kandidatov in strokovnih delavcev, ki na srednjih šolah izvajajo vpis novincev v srednje šole, ter zaradi zagotavljanja zdravstvenih ukrepov na srednji šoli, kjer trenutno poteka pouk, bo za letošnje kandidate za vpis v srednje šole prenos prijavnic potekal elektronsko.

    Kandidati lahko prijavnico prenesejo tako, da na elektronski naslov izbrane srednje šole, kjer so oddali prvotno prijavnico, posredujejo skenirano / fotografirano in podpisano izjavo o prenosu prijavnice, v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo. Izjava o prenosu prijavnice in seznam elektronskih naslovov vseh slovenskih srednjih šol, kamor izpolnjeno in podpisano izjavo pošljete, najdete pod besedilom.

    Če se bodo kandidati odločili za prenos prijavnice, ga lahko izvedejo najkasneje do 22. 4. 2021 do 14. ure, zato da bodo svetovalni delavci imeli dovolj časa, da izvedejo prenos, kot bodo kandidati zaprosili v izjavi.

    Predlagamo, da spremljate tudi informacije, ki jih bodo v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka vse srednje šole sproti objavljale na svojih spletnih straneh.

    Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

    PRILOGE:
    Obrazec-izjava-za-prenos-prijavnice -pdf
    Seznam elektronskih naslovov
    Obrazec-izjava-za-prenos-prijavnice – doc

    Accessibility