• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Plastika-tegoba naših dni

    Vsako minuto ljudje po svetu kupimo milijon plastenk.  Na svetu tako vsako leto proizvedemo 280 milijonov ton plastike, leta 2050 naj bi to število naraslo na 400 milijonov ton. 
    V 7. razredu smo v sklopu dnevov dejavnosti  izvedli tehnični dan na temo varovanja okolja, problemov s plastiko. 5. junija obeležujemo svetovni dan okolja, zato smo dali poudarek varovanju okolja, kako lahko kot posameznik prispevamo k čistejšemu okolju s svojim odgovornim ravnanjem. Spoznali smo, da si  življenje brez plastike težko predstavljamo, saj je iz nje izdelanih večina predmetov, ki nas obkrožajo. Prav pa je, da z odpadki ravnamo odgovorno, saj večina plastike ni biorazgradljiva, tako da bodo plastični odpadki ostali v naravi  več sto ali celo tisoč let. 
    Z učenci smo izdelali nekaj uporabnih izdelkov iz odpadnih plastičnih izdelkov (okvirji za slike, različni okraski,…), ogledali smo si film Plastik fantastic ter se sprehodili do zbirnega centra Neža Trbovlje, kjer smo si pogledali ločene frakcije komunalnih odpadkov, kjer občani lahko brezplačno oddajo različne odpadke. Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo gospe Vlasti Crnkovič Medvešek.

    Nekaj utrinkov s tehniškega dne si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.
    foto AŠ, arhiv šole


    Accessibility