• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Trajnostna mobilnost – Gremo peš …

    Oktobra 2021 se zaključuje vseslovenski projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ.
    Del te zgodbe smo bili tudi vsi, ki tvorimo skupnost OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.
    Ekipa trajnostne mobilnosti je za vse sodelujoče (in vse, ki jim je mar) skupaj z Jožetom Robežnikom in Sašom Staretom pripravila zabaven video, ki povzema zaključke projekta in hkrati na humoren način opozarja na izzive, ki jih imamo starši pri vsakodnevnih poteh v vrtce, šole.
    – FB: https://www.facebook.com/drustvoFocus/videos/2396817550453333/ 
    ———————————————————————————

    Naša šola v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu Trajnostna mobilnost, katerega glavna aktivnost je Gremo peš s kokoško Rozi. Cilj aktivnosti je, da učenci v tednu izvajanja v šolo prihajajo na trajnosten načinpeš, s kolesom, rolerji, skirojem, v primeru, da se v šolo peljejo z javnimi prevoznimi sredstvi ali osebnim avtomobilom, pa opravijo vsaj del poti (najmanj 200 metrov) peš. 

    Aktivnost bomo na šoli izvedli od 10. 5. 2021 do 14. 5. 2021.

    Aktivnost na zanimiv, zabaven in igriv način vpelje elemente trajnostne mobilnosti v vsakodnevne potovalne navade učencev in jih vzgaja o pomenu trajnostne mobilnosti.

    Z aktivnostjo Gremo peš želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad na poti v šolo in domov. S tem bi radi zmanjšali motorni promet in onesnaženje zraka v okolici šole, izboljšali prometno varnost ter spodbujali gibanje in krepili zdravje otrok.

    Starši, prosim, spodbudite otroke, da v naslednjem tednu v šolo prihajajo na trajnosten način. Naredimo skupaj nekaj dobrega za okolje in naše zdravje!

    Accessibility