• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Kulturna šola – nagrada šoli!

    Kot nagrado za svoje delovanje na področju kulture smo prejeli naziv

    KULTURNA ŠOLA 20212025



    OŠ IVANA CAKARJA TRBOVLJE JE ZA LETO 2021 PREJELA NAZIV NAJBOLJ KULTURNA ŠOLA  v kategoriji malih šol! Hvala vsem, ki kot skupnost soustvarjamo kulturne šolske dogodke, sodelujemo z deležniki v ožjem in širšem lokalnem območju, skrbimo za kulturne odnose in iskreno komunikacijo.

    Včeraj, v torek, 5. oktobra 2021, je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekala zaključna slovesnost projekta Kulturna šola 2021, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Naziv Najbolj kulturna šola 2021 je prejela Osnovna šola Preserje pri Radomljah. Prireditev je JSKD organiziral skupaj z lansko Najbolj kulturno šolo Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina, ki je poskrbela za pester kulturni program in Občino Ajdovščina. Zbrane so z uvodnimi pozdravi nagovorili Irena Kodele Krašna, ravnateljica lanske prejemnice naziva Najbolj kulturna, Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina in Damjan Damjanovič, direktor JSKD. 
    Ob tej priložnosti se  v imenu JSKD zahvaljujemo Osnovni šoli Danila Lokarja, ravnateljici, mentorjem in učencev za odlično izpeljano zaključno prireditev.
    V prihodnjih dne bomo na naše izpostave JSKD  poslali zastave, potrdila za nazive Kulturna šola in potrdila za koordinatorje projekta ba vaši šoli. Po dogovoru z vami vas bodo vodje naših izpostav obiskali in vam vse osebno predali.
    Na spodnji povezavi vam pošiljam galerijo slik iz včerajšnje prireditve, ki jih je posnel Matej Maček:
     https://mega.nz/folder/1UJ2BBZJ#_SGDiN49_07_9gUf_2Lt8w

    ___________________________________________________________________

    Obvestilo  JSKD: Spoštovane ravnateljice, ravnatelji, koordinatorji projekta Kulturna šola 2021.
    Projekt Kulturna šola se bliža vrhuncu, to je zaključni prireditvi, na kateri se bodo podelila posebna priznanja in nazivi. Letošnji razpis za pridobitev naziva »Kulturna šola 2021« je bil objavljen 8. marca 2021. Projekt se izvaja že 15. leto zapored. Rok za oddajo vlog je bil 24. maj 2021. Na Javni poziv k oddaji vlog za dodelitev naziva »Kulturna šola 2021« je prispelo 75 vlog. Dne 22. junija 2021 smo vse šole prijaviteljice na razpis Kulturna šola obvestili o rezultatih kandidacijskega postopka. Ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavnih vlog je sprejela sklep, katere šole skladno z razpisnimi kriteriji izpolnjujete vse kvantitativne in kvalitativne pogoje, da se vam za obdobje 2021–2025 podeli naziv “Kulturna šola”.
    Zaključna prireditev vsako leto poteka na šoli, ki je leto prej prejela naziv Naj kulturna šola. 18. septembra 2020 je bila na zaključni prireditvi za Naj kulturno šolo leta 2020 razglašena Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina. Tako se bo letos zaključna prireditev odvila v Ajdovščini, 5. oktobra 2021, v Dvorani prve slovenske vlade.
    Zaključna prireditev bo potekala upoštevajoč vsa navodila in priporočila v skladu s trenutnimi smernicami NIJZ in izpolnjevanju pogoja PCT.
    Letošnje prejemnice priznanj za posebne dosežke so sledeče šole:
    PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU GLEDALIŠKE DEJAVNOSTI:
    OSNOVNA ŠOLA RAČE
    PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU FOLKLORNE DEJAVNOSTI:
    OSNOVNA ŠOLA ARTIČE
    PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU LIKOVNE DEJAVNOSTI:
    OSNOVNA ŠOLA BOŽIDARJA JAKCA LJUBLJANA
    PRIZNANJE ZA POMEMBEN DOPRINOS NA PODROČJU VAROVANJA KULTURNE DEDIŠČINE:
    PRVA OSNOVNA ŠOLA SLOVENJ GRADEC

    PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU FILMSKE DEJAVNOSTI:
    OSNOVNA ŠOLA IDRIJA

    PRIZNANJE ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU LITERARNE DEJAVNOSTI:
    OSNOVNA ŠOLA FRANA ROŠA, CELJE

    Na zaključni prireditvi bomo podelili še štiri najvišja priznanja in sicer:
    – NAJ KULTURNA ŠOLA LETA 2021
    – NAJ KULTURNA ŠOLA LETA 2021 V KATEGORIJI »MALE ŠOLE IN PODRUŽNIČNE ŠOLE«
    – NAJ KULTURNA ŠOLA LETA 2021 V KATEGORIJI »SREDNJE VELIKE ŠOLE«:
    – NAJ KULTURNA ŠOLA LETA 2021 V KATEGORIJI »VELIKE ŠOLE«:

    Prejemnice priznanj po abecednem vrstnem redu (vrsta priznanja, ki jo prejme posamezna šola, bo dokončno znana na zaključni prireditvi) so:
    – OSNOVNA ŠOLA BREŽICE
    – DVOJEZIČNA OSNOVNA ŠOLA LENDAVA
    – OSNOVNA ŠOLA PRESERJE PRI RADOMLJAH
    – OSNOVNA ŠOLA IVANA CANKARJA TRBOVLJE
    Po prireditvi bodo vse šole, prejemnice naziva “Kulturna šola” za obdobje 2021–2025, obiskali vodje izpostav tamkajšnje JSKD in vam prinesli zastavo, potrdilo za naziv in potrdilo o uspešnem vodenju projekta za koordinatorja šole, najkasneje do konca meseca oktobra.
    Spoštovani, dovolite, da sem vam za zaključek tega dopisa iskreno zahvalimo, vsem šolam, ki ste se prijavile, ravnateljicam in ravnateljem za izvajanja projekta Kulturna šola v preteklih letih. Iskrena hvala vsem koordinatorjem projekta na vaši šoli, ki so zbirali podatke za razpis ravno v času, ko je bilo njihovo delo zelo oteženo.

    Accessibility