• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Zanimivo in uporabno – PREDAVANJE o pomenu športa; izvedeno za našo šolo

    V sodelovanju z 2A Sports Lab organiziramo spletno predavanje za UČENCE  IN STARŠE OZ. SKRBNIKE in druge zainteresirane sorodnike učencev naše šole.
    Predavanje o pomenu športa v sodelovanju z 2A Sports Lab predavatelji.
    Ste se vprašali, zakaj je pomembna redna telesna aktivnost v osnovni šoli? Kakšen je pomen in vpliv spanca? Kakšna je ustrezna prehrana mladih? Kako se lahko zavarujemo pred poškodbami?
    Na vprašanja bomo lahko dobili odgovore na spletnem predavanju, ki bo namenjeno posebej OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, in sicer v sredo, 20. 10. 2021, s pričetkom ob 16. uri. Predavanje bo predvidoma trajalo eno uro in pol. 
    POVEZAVO DO DOGODKA:  so vsi učenci naše šole prejeli v Teamse.
    Predaval bo usposobljeni kineziolog in trener za telesno pripravo Anže Zdolšek.

    Nekaj informacij o predavatelju: Anže Zdolšek je po izobrazbi kineziolog po specializaciji pa se ukvarja z individualno, ekipno in skupinsko kondicijsko pripravo športnikov ter rekreativcev. Specialist je na področju športnih meritev, športne diagnostike ter implementacijo rezultatov v prakso. Ima večletne izkušnje na področju kondicijske priprave mladih, hkrati pa opravlja vlogo vodje kondicijskih trenerjev na Košarkarski zvezi Slovenije, kjer skrbi tudi za vso organizacijo, izvedbo ter interpretacijo različnih individualnih in ekipnih meritev košarkarjev. Sooblikoval je prenovo uradnega usposabljanja košarkarskih delavcev na področju telesne priprave. Sodeloval je z različnimi vrhunskimi športniki, posamezniki, ki so se vračali po poškodbi, športniki v različnih starostnih fazah razvoja ter rekreativci. V preteklosti je bil kondicijski trener ŽKK Triglava za mlajše in članske selekcije (2014-2017), specialist za izvedbo vadbe z bolniki s cistično fibrozo (2015 – 2018), kondicijski trener ženske kadetske košarkarske reprezentance (2017, 2018) ter reprezentance mlajših članov (2018, 2019). Ima veliko nacionalnih in mednarodnih izkušenj s predavanj na področju kondicijske priprave in športa, hkrati pa se redno udeležuje in pomaga pri organizaciji različne strokovne konference. Sodeluje tudi z različnimi tujimi kondicijskimi trenerji na področju športne vadbe in izobraževanja. Deluje kot vodja ali izvajalec različnih strokovnih projektov v športu. V času od začetka študija je bil avtor ali soavtor več kot dvajsetih strokovnih ali znanstvenih publikacij ter aktivni udeleženec strokovnih in znanstvenih konferenc na področju športa.

     

     

    Accessibility