• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Za bolj varno in bolj zdravo šolanje

    Jesenske počitnice so (skoraj) mimo in spet se bomo srečali v šoli.
    Da bi bilo šolanje V ŠOLI čim bolj varno in zdravo, v korist VSEH, učencev in zaposlenih, verjamem, da zmoremo izkazati solidarnost in odgovornost, in sicer predvsem v skrbi za lastno zdravje!
    Opozarjamo na nekatere novosti, ki jih predlagajo strokovnjaki in predpisuje vlada (http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODLO2600):
    – vsi zaposleni, ki ne izpolnjujejo pogoja PC, se samotestirajo vsakih 48 ur;
    – prostovoljno opravljanje samotestiranja sedaj izvajajo VSI UČENCI, in sicer v domačem okolju dvakrat tedensko,
    – učenci izvajajo samotestiranje tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih,  
    – učenci so upravičeno do 10 testov na mesec (prevzamejo v lekarnah),
    – protokol samotestiranja je pripravilo MZ in ga lahko prebere tukaj: 13191_PROTOKOL_ucenci_samotestiranje_P;

    – nošenje zaščitnih obraznih mask velja za vse osebe, tudi če vsi v skupini izpolnjujejo pogoj PC. Sicer pa še vedno velja nošenje mask za učence do 11. leta v skupnih šolskih prostorih in od 12. leta dalje povsod (tudi v matični učilnici).
    Več lahko preberete tukaj: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

    Šolskega dela ne izvajajo niti odvetniki, sodniki, niti pazniki, šolsko delo usmerjamo in vodimo odgovorni pedagoški in drugi strokovni delavci, ki nam je mar za zdravje in znanje, varnost in spodbudno delovno okolje za VSE učence. V teh izrednih epidemičnih razmerah lepo prosimo starše, da pozabijo na svoja (politična?) prepričanja in se v svoji odgovorni starševski vlogi skupaj z nami potrudijo, da bo čim manj otrok (in zaposlenih) zbolelo. Da bodo otroci lahko v šoli razvijali svoje zmožnosti in sposobnosti, talente, krepili svoje veščine in pridobivali nova znanja, ušpičili kakšno manjša vragolijo in se učili reševati izzive.
    Zdravje! Šele ko ga izgubiš, veš, koliko je vredno!

     

     

     

     

     

    Accessibility