• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Šola po 8. novembru 2021

    Skladno z odlokom vlade (objavljen v UR št. 174/21: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3459/odlok-o-zacasnih-ukrepih-za-preprecevanje-in-obvladovanje-okuzb-z-nalezljivo-boleznijo-covid-19) se tudi v šolah moramo pridružiti ukrepom za zajezitev širjenja virusne okužbe:
    – kirurška zaščitna obrazna maska je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, razen pri pouku športa, kjer pa se nujno upošteva medsebojna razdalja (maske iz blaga niso več dovolj za preprečevanje morebitne širitve virusa) – velja za vse učence šole,

    učenci naj se ta teden doma samotestirajo, da boste lahko pravočasno odkrivali morebitne okužbe,
    – po 15. novembru bodo učenci predvidoma samotestiranje izvajali v šoli (samotestiranje pomeni, da se bodo testirali SAMI).

    Ker se v tem epidemičnem valu okužbe hitro širijo tudi med otroki in mladostniki, je čas, da odrasli pozabimo na svoja dosedanja prepričanja in naredimo VSE, da naši otroci ne bodo zbolevali. Vsak bolan otrok, ki je prisoten v šoli, lahko okuži druge – med njimi so lahko otroci in odrasli, ki imajo druge, resne zdravstvene težave in bi bila lahko virusna okužba zanje usodna.

    Presodimo: življenje (z upoštevanjem nekaterih tudi neljubih ukrepov) ali huda bolezen, morda smrt.

    foto: arhiv šole, november 2021

    Accessibility