• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Gremo skupaj ZDRAVI naprej

    Spoštovani starši oz. skrbniki,
    kot veste, je epidemična slika v Sloveniji slaba, zdravstvena situacija pa zaskrbljujoča. Zato je bilo z odlokom Vlade RS ( https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3459/odlok-o-zacasnih-ukrepih-za-preprecevanje-in-obvladovanje-okuzb-z-nalezljivo-boleznijo-covid-19) in spremembami oz. dodatki tega odloka (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021177.pdf) predvideno nekaj ukrepov tudi na področju šolstva.
    Ker operativnih navodil s strani ministrstev (šolstvo, zdravstvo) še nimamo, vam jih bomo posredovali, ko jih prejmemo.

    Kot ste slišali, se za naslednji delovni teden (pričetek v sredo, 17. 11. 2021) predvideva SAMOtestiranje otrok v šoli, in sicer trikrat tedensko, po objavljenem protokolu, s soglasjem staršev oz. skrbnikov, pod nadzorom zaposlenega, ki ga določi ravnatelj.
    V primeru nesoglasja staršev oz. skrbnikov se bodo učenci izobraževali na daljavo.

    OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je javni zavod, ki mora spoštovati in upoštevati odloke, ukrepe nadrejenih. V teh časih je tudi moralna odgovornost nas vseh, da složno in odgovorno naredimo vse, da se kot narod izvlečemo iz hude epidemične krize.
    Zdravje je največja vrednota in šola je prostor, kjer moramo zagotavljati varno delovno okolje za vse: otroke in zaposlene. 
    Vsi skupaj znamo, zmoremo! Skupaj smo odgovorni, strpni in solidarni! 

    Lahko preberete javno izjavo ravnateljev dne 12. 11. 2021, dostopno na: https://www.ravnatelj.si/meni4/

    Zanimivo na straneh NIJZ:
    https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiNjdmMTYxOGUtNGY4ZC00YjMxLTgzMWEtZWExNTJmYmIxMGRiIiwidCI6ImFkMjQ1ZGFlLTQ0YTAtNGQ5NC04OTY3LTVjNjk5MGFmYTQ2MyIsImMiOjl9

    https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodilo_vodstvu_viz_ob_sumu_ali_potrjenem_primeru_v_zavodu_v.4_1.pdf (posodobljeno 9. 11. 2021)

    https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

    V teh jesenskih dneh, polnih izzivov, nam ostane barvita jesen, ki sprošča in navdihuje!



    foto: arhiv šole

    Accessibility