• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Šola(nje)

    Spoštovani starši oz. skrbniki,
    zaključuje se november, počasi se izteka to nenavadno koledarsko leto.

    Zahvaljujemo se vsem odgovornim staršem oz. skrbnikom, ki so v teh dneh intenzivnih sprememb izvajanja pouka v šoli prisluhnili potrebam, pozivom strokovnjakov medicinske stroke po izvajanju ukrepov za omejitev širjenja virusa.  Upajmo, da bo virus milosten do naših učencev in da bo kar največ učencev lahko hodilo v šolo in pridobivalo znanja  v skupini vrstnikov.

    Še enkrat spomnimo, da je  Vlada v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). Skladno z Odlokom in okrožnicama MIZŠ (OKrožnica MIZŠ), 13387_Okroznica_Dodatna_pojasnila_161121_P) je  od 17. 11. 2021 za šolanje v šoli potrebno izpolnjevati pogoj PCT. 
    – Učenci, ki tega pogoja še ne izpolnjujejo, se v šoli obvezno samotestirajo s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole . Učenci se testirajo SAMI ob prisotnosti osebe, ki jo določi ravnateljica, najmlajšim pa pri tehničnih zadevah (sestavljanje testov) pomagajo nadzorni učitelji. NIHČE od učiteljev ne izvaja testiranja otrok!  
    Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo; če pozabijo, jih imamo nekaj v šoli in jih otrokom “posodimo”. Za otroke, ki se samotestirajo v šoli, morajo starši obvezno predhodno posredovati pisno soglasje Soglasje.
    – Učenci, ki že izpolnjujejo pogoj PCT, morajo nadzornemu učitelju pokazati uradno potrdilo. Učitelj preveri izpolnjevanje pogoja, NE kopira dokazil, ne zapisuje evidenc in nikomur ne posreduje preverjenega. 
    – Skladno z Odlokom se učenci, katerih starši se ne strinjajo z otrokovim izpolnjevanjem pogojev, izobražujejo na daljavo.  Glede na aktualna obvestila MIZŠ in ZRSŠ se znanje otrok v času InD ne ocenjuje, lahko pa pridejo na želen dan otroci v šolo, a le z upoštevanjem preventivnih ukrepov, zapisanih v Odloku. 
    Dodatna obvestila – smernice ocenjevanja znanja v času InD:  13441_Priporočila_izobraževanje na daljavo_29112021

    S prijazno komunikacijo lahko razrešimo marsikatero dilemo ali odpravimo skupen strah. Če bomo složni in odgovorni, pa bomo naredili največ. Kratkoročno za umiritev širjenja virusa in dolgoročno za prihodnost NAŠIH otrok!

    Kolektiv OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

     

    Accessibility