• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Zdravi v nov decembrski teden

    Spoštovani starši oz. skrbniki,
    zakorakali smo v december, večina otrok je pri pouku v šoli, le še peščica staršev se še odloča …

    Spomnimo, da je  skladno z Odlokom Vlade RS o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 za šolanje v šoli potrebno izpolnjevati pogoj PCT. 
    – Učenci, ki tega pogoja še ne izpolnjujejo, se lahko v šoli samotestirajo, vendar morajo starši obvezno predhodno posredovati pisno soglasje Soglasje.
    – Učenci, ki že izpolnjujejo pogoj PCT, morajo nadzornemu učitelju pokazati uradno potrdilo. 
    – Skladno z Odlokom se učenci, katerih starši se ne strinjajo z otrokovim izpolnjevanjem pogojev, izobražujejo na daljavo.  Glede na aktualna obvestila MIZŠ in ZRSŠ se znanje otrok v času InD ne ocenjuje. Lahko pa se ocenjuje njihovo znanje v šoli, a prisotnost je mogoča z upoštevanjem pogoja PCT!

    Novost glede prisotnosti v šoli in  ocenjevanja znanja:
    Če učenec ima PCT oziroma opravi samotestiranje  in pride v šolo, mora biti vse ure tistega dne pri pouku in ne samo eno uro, ko npr. piše test. Enako velja za celotno obdobje veljavnosti negativnega izvida testa. Sicer je potrebno opravičilo staršev. Šola ugotovi, ali gre za opravičeno odsotnost in pri tem upošteva, da  v času veljavnosti negativnega testa učenec izpolnjuje pogoj PCT in bi torej moral in lahko bil pri pouku v razredu do izteka veljavnosti testa oziroma do naslednjega testiranja.  Opravičen razlog za izobraževanje na daljavo je torej odvisen od obdobja izpolnjevanja PCT pogoja.
    Preverite ponazoritev: PCT obvestilo MIZŠ 3.12.2021. ponazoritev

    Lon Watters: “Šola je zgradba s štirimi stenami in prihodnostjo vmes” 
    Zato verjamemo, da se kmalu, zelo kmalu VSI naši učenci zberejo v prostorih OŠ Ivana Cankarja Trbovlje!

    Kolektiv OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

    Accessibility