• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Rastem s knjigo


    V šolskem letu 2021/2022 nacionalni projekt Rastem s knjigo za osnovnošolce poteka že šestnajstič. Cankarjevci smo ves čas z njim. Namen nacionalnega projekta je spodbujanje bralne kulture. Na spletni strani JAK je zapisano, da z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

    Ker projekt za osnovnošolce poteka že šestnajsto leto, je knjižna polica projekta Rastem s knjigo že kar zajetna. Brali smo dela naslednjih avtorjev: Neli Kodrič, Slavka Pregla, Ervina Fritza, Dušana Čaterja, Toneta Pavčka, Dese Muck, Tadeja Goloba, Slavka Pregla, Damijana Šinigoja, Miha Mazzinija, Nataše Konc Lorenzutti, Janje Vidmar, Mateta Dolenca in Vinka öderdorferja, čigar delo je bilo izbrano že trikrat, v letošnjem letu njegov mladinski roman Jaz sem Andrej. Prejeto knjigo vsako leto uvrstimo na seznam za domače branje. Izgovora, da knjige niso dobili in je niso mogli prebrati, učenci v tem primeru nimajo!

    Marca so sedmošolci v okviru kulturnega dne obiskali Knjižnico Toneta Seliškarja. Knjižničarki Ana Ledinek in Brina Las sta učence popeljali v branje knjige Jaz sem Andrej, ki so jo prejeli vsi učenci. Predstavili sta jim projekt, reševali so knjižnično-muzejski kviz Megakviz in pravljični kviz. Prejeto knjigo so učenci prebrali za domače branje.

                                                                                       Blanka Gombač, koordinatorica projekta Rastem s knjigo

    Accessibility