• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Prvomajskim počitnicam na pot in obvestilo o izvedbi NPZ

    Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

    Pred nami so prvomajske počitnice, ki bodo  obarvane z dvema državnima praznikoma – dnevom upora proti okupatorju in praznikom dela, ob katerih vsem izrekam iskrene čestitke in vam želim prijetne in z veseljem obdane proste dni.

    Hkrati vas obveščam, da bo šola od 26. 4. do 3. 5. zaprta – za morebitne pomembne informacije, prosim, uporabite šolski e-naslov.

    S poukom nadaljujemo v sredo, 3. 5. 2023 po ustaljenem urniku, POMEMBNO OBVESTILO ZA VSE UČENKE IN UČENCE pa je, da bomo ob dnevih pisanja Nacionalnega preverjanja znanja pričeli s šolo nekoliko prej, in sicer ob 7. 45, saj bomo NPZ izvajali od 8.00 do 9.00 in moramo v tem času zagotoviti mir in tišino na šoli.

    V četrtek, 4. 5., ponedeljek, 8. 5. ter sredo, 10. 5. 2023 vse učenke in učenci (razen tistih, ki imajo predhodne ure na urniku oz. po dogovoru z učitelji in vozačev, za katere bomo poskrbeli spremstvo v šolo ob prihodu) pridejo v šolo ob 7. 40, da so ob 7. 45 že v razredih, kjer tisti dan pričnejo s poukom. Čas do pričetka pouka bomo z učenci posvetili pomembnim vsebinam na področju medvrstniškega nasilja, uporabe digitalnih naprav in njihovih pasti ter se o tem z njimi konstruktivno pogovarjali.

    Ob 8. 20 nato pričnejo učenci s poukom po urnikih, tisti učenci, ki pričenjajo s poukom v učilnici ZGO (ob jedilnici) in v učilnicah GEO, NAR , TJA ter 4. A, bodo ob prihodu v šolo ob 7. 40 ustrezno preusmerjeni v druge učilnice. Seznam učilnic in urnik bomo objavili 3. 5. 2023.

    NPZ pišejo vsi učenci 6. in 9. razredov.  Tudi ti učenci pridejo v šolo ob 7. 45, se preobujejo, dežurni učitelji pa jih bodo usmerili do učilnic, ki bodo opremljene s seznamom učencev in sedežnim redom. Pred učilnico počakajo na nadzornega učitelja in skupaj z njim ob 7. 55 vstopijo v učilnico ter se pripravijo na pisanje NPZ. Učenci naj imajo s seboj pisalo – nalivno pero ali kemični svinčnik (ne briši piši), za matematiko pa še svinčnik, geo trikotnik in šestilo. Učenci s posebnimi potrebami bodo pisali NPZ v skladu z določenimi prilagoditvami izven svojih oddelkov v posebnih učilnicah. O vsem bodo ustrezno obveščeni 3. 5. 2023.

    Želim vam lepe in mirne počitnice.

    Ravnateljica Maja Volk

     

     

     

    Accessibility