• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Novo šolsko leto

  Dragi učenci, starši in sodelavci!
  V šolsko leto 2017/2018 smo zakorakali skozi nova šolska vrata. Dobesedno. Poleg novih vrat se lahko veselimo še veliko drugih izboljšav: nove razsvetljave po šoli, adaptiranega pritličja šole, popravljenega centralnega ogrevanja in urejenega prezračevanja sanitarij. Šola dobiva novo, lepo in toplo zunanjo zaščito, telovadnica nas bo v oktobru presenetila s svojo mladostno svežino.
  A šola ni le zgradba, šola smo ljudje, ki hodimo v to šolo. Ki se tukaj učimo, veselimo, kdaj jezimo in smo včasih slabe volje. A vedno zmaga naša sposobnost in zmožnost pogovarjanja, spodbujanja in pozitivne naravnanosti do dela, ki nas čaka.
  Za uspešen začetek in še bolj uspešno nadaljevanja, vam posredujem nekaj misli iz knjige MOČ MISELNOSTI-Kako uresničiti svoje zmožnosti (dr. Carol S. Dweck; Učila International, 2016):
  – Sveta ne delim na močne in šibke, ali na uspešne in neuspešne… svet delim na tiste, ki se učijo, in one, ki se ne. (Benjamin Barber)
  – Ljudje se ne soočamo samo z odločitvami glede intelektualnih nalog. Odločati se moramo tudi, kakšne odnose želimo imeti: takšne, ki spodbujajo naš ego, ali takšne, ki nas izzivajo, da rastemo? (Carol S. Dweck)
  – Postajati je bolje, kot biti. (pregovor)
  – Ocena na neki točki v času ima zelo majhno vrednost za razumevanje sposobnosti neke osebe, kaj šele za njeno zmožnost za uspeh v prihodnosti. (Carol S. Dweck)
  – Neuspeh ni neuspeh, dokler ne začneš zanj kriviti drugih. (John Wooden)
  – Trdo delo ni nekaj, kar te naredi ranljivega, ampak nekaj, kar te naredi pametnejšega.  (Carol S. Dweck)
  – Doseganje točk je veliko bolj proces kot talent. (Billy Beane)
  – Superzvezdniški talent lahko dobi tekmo, toda prvenstva se dobiva z ekipnim delom. (Michael Jordan)
  Pa SREČNO, Cankarjevci!
  Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica

  Font Resize
  Contrast