• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Teden vseživljenjskega učenja 2019

  Dogodki, ki jih je izvedla OŠ Ivana Cankarja Trbovlje v okviru (razširjenega) tedna vseživljenjskega učenja:

  V ponedeljek, 13. maja 2019 je skupina najmlajših (prvošolcev) obiskala dom upokojencev v Trbovljah. V hladnem, vetrovnem jutru so se ogrela srca starejših im mladih. Druženje je bilo iskreno, prijetno, utrnile so se solze. Še ga bomo ponovili!
  foto: Nina Magister, arhiv šole:

  Prav tako v ponedeljek, 13. maja 2019, je drugošolce obiskal rudar. Čisto pravi knap je v delovni obleki pokalaz delovno orodje in spregovoril o težkem delu pod zemljo, v svečani črni obleki z zlatimi gumbi pa spregovoril o ponosu rudarske tradicije v Trbovljah. Otroci so pokazali veliko zanimanja, učitelji pa zadovoljstva, da poznavanje in cenjenje tradicije kraja ne bo šlo v pozabo.
  foto: B. Borštnar, arhiv šole:

   

  V torek, 14. maja 2019 popoldan, pa je bilo takole v telovadnici naše šole: Počutje ne le dobro, odlično; športni duh v starih in mladih; tudi če ga mogoče manjka, na igrišču obilica zdravja. Pridružite se nam. 

  oto: J. Rajšek, arhiv šole

  V sredo, 15. maja 2019 je skupina otrok (pod mentorstvom Sabine Potrbin) sodelovala na dogodku Parada učenja, ki je zaradi dežja potekala v zgornji avli DDT. naši učencoi so predstavljali turistično nalogo (Pozdrav s Kuma), ob kateri so obiskovalce tudi pogostili. Pokazali pa so tudi ravnanje z elastomobilom.
  Drugošolci (razredničarki: Barbara Borštnar in Jelka Sladič) so na velikem odru zapeli skupaj z MoPZ Zarja in si kasneje ogledali še lutkovno predstavo.

  foto: S. Potrbin, arhiv šole

  V četrtek, 16. maja 2019, smo se mladi in malo manj mladi lotili  priprave hrane. Ga Darja Božič je pokazala alternativno pripravo slaščic. Uporabili smo oreščke, sadje in naravna sladila in nastale so zdrave presne slaščice. Tortica in sladoled sta bila okusna; nekateri so se s to vrsto hrane srečali prvič, nekateri jo že poznajo, saj jo pripravljajo doma. Nekateri so le poskusili, nekateri pa že snovali ideje za naprej…


  foto: MLD in S. potrbin, arhiv šole

  V soboto, 15. junija 2019 pa je potekal zadnji dogodek v razširjenem tednu vseživljenjskega učenja. Učenje v naravi, sožitje med generacijami, vseživljenjsko učenje-cilji in uspehi tega sobotnega pohoda n mrzlico. Mentorici planinskega krožka: Simona Božič in Mojca Mahkovic. Hvala vsem udeležencem za vso pozitvno energijo na tej sončni poti proti Mrzlici in nazaj do Podmeje.

  foto: Simona Božič, arhiv šole


  Od 10. do 19. maja 2019 (razširjeno do 30. junija 2019) je potekal nacionalni teden vseživljenjskega učenja. Koordinator dogodkov za Zasavje je Zasavska ljudska univerza. S svojimi dogodki je sodelovala tudi OŠ Ivana Cankarja Trbovlje!

  Več o dogajanju si lahko preberete na: opisi dogodkov, TVU 2019

  Font Resize
  Contrast