• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Šolskemu letu 2022/23 na pot

  Summary

  Spoštovani starši, drage učenke in učenci!
  Za nami je sproščeno in mirno poletje, pred nami pa novo šolsko leto 2022/2023, ki ga bo verjetno tudi letos do določene meje krojila epidemija. Verjamem, da medsebojnim sodelovanjem in odgovornim spoprijemanjem z nalogami in izzivi, hkrati pa z veseljem do dela in pozitivno naravnanostjo lahko odpravimo vsako oviro, ki se pojavi na poti do cilja.
  V skladu z okrožnico MIZŠ in dopisom NIJZ vas obveščam s trenutnimi navodili za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa:
  pouk se s 1. 9. 2022 v šoli začne za vse učence, upoštevajoč priporočila higienskih in organizacijskih ukrepov za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, ki smo jih šole prejele z okrožnico MIZŠ. Učenci naj v šolo prihajajo zdravi in brez simptomov prehladnih obolenj. Priporoča se samozaščitno vedenje in samotestiranje v domačem okolju za osebe s simptomi, značilnimi za okužbo z virusom SARS-CoV-2, in za vse, ki so bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  Ministrstvo za zdravje je vsakemu učencu/ki zagotovilo 10 testov na mesec, ki jih lahko sam/a (oz. starši/zakoniti zastopniki) s predložitvijo kartice zdravstvenega zavarovanja prevzame od 29. 8. 2022 v lekarnah.
  V primeru pozitivnega rezultata samotestiranja, prosim da obvestite razrednika in pediatra/izbranega osebnega zdravnika, ki otroka napoti na potrditveni test. V primeru njegove odsotnosti je treba poklicati na vstopno točko za testiranje in se dogovoriti za termin. Do rezultatov naj učenec/učenka ostane doma. Če je rezultat negativen, učenec/ka pa zdrav/a, se vrne v šolo.
  Urnike bodo učenci dobili v šoli, v šolo pridejo učenci od 2. do 9. razreda s torbo, peresnico, copati in mapo za morebitna obvestila staršem.
  Pouk bo potekal zaenkrat brez omejitev, v prostorih bomo med menjavo skupin skupaj poskrbeli za zračenje. Ob tem bomo skrbeli tudi za upoštevanje vseh ostalih priporočil in ukrepov: razkuževanje rok, pogosto zračenje prostorov, izogibanje gneči na hodniku … Do nadaljnjega bomo v živo izvajali tudi govorilne ure za starše in roditeljske sestanke, pri čemer bomo upoštevali aktualna priporočila NIJZ. Če se bodo razmere zaostrile, jih bomo izvajali na daljavo.
  Naj bo šolsko leto, ki je pred nami, polno novih znanj in pozitivnih izkušenj, ki jih bomo uspešno premagovali z medsebojnim zaupanjem in sodelovanjem.
  Lepo vas pozdravljam!

  ravnateljica
  Maja Volk, mag. prof. inkl. ped