• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Pomembno obvestilo: NUJNO varstvo učencev na šoli ni dovoljeno

    Spoštovani starši oz. skrbniki otrok.
    Danes je Vlada RS izdala nov odlok glede nujnega varstva otrok, ki na šoli ne dovoljuje več organizacije nujnega varstva otrok.
    Prepoved velja do prenehanja razlogov zanjo, kar bo ugotovila vlada s sklepom, objavljenim v Uradnem listu RS.

    Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

    _________________________________________

    Spoštovani starši oz. skrbniki otrok – učencev naše šole,
    zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 je skladno s sklepom Vlade RS in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi v šolah (od 16. marca 2020 do vključno 29. marca 2020). To pomeni, da bo izobraževanje delno potekalo na daljavo.
    Prepoved zbiranja pa NE velja v primerih potrebe po nujnem varstvu otrok.
    Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence od 1. do vključno 5. razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni (pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Do 19. 3. 2020 je lahko to določilo v izjemnih primerih tudi opuščeno, saj si morajo starši pisne izjave šele pridobiti, postopek pa lahko traja kakšen dan. Ravnatelj tako na podlagi ustne izjave ali poznavanja prosilca varstvo otroku odobri brez dokazila. Po 19. 3. 2020 se ta možnost izkazovanja potrebe prekine in jo nadomesti pisna izjava.   

    Edini pogoj, da se lahko učenec vključi v nujno varstvo je, da je zdrav in da ne kaže znakov bolezni.

    Varstvo bo organizirano že s prvim dnem veljavnosti ukrepa, potekalo bo med 6. in 16. uro.

    Prosimo vas, da potrebo po nujnem varstvu otrok(a) sporočite danes (sobota, 14. marec 2020) do 20. ure, in sicer lahko to naredite:
    – po telefonu 03 56 33 202 ali
    – pisno na elektronski naslov: mojca.lazar-doberlet@guest.arnes.si

    Na osnovi zbranih obvestil staršev bo po potrebi, v sodelovanju z županjo in predstavniki občinske civilne zaščite, organizirano nujno varstvo.

     

    Accessibility