• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Comenius 2011-2013

  Osnovna šola Ivana Cankarja zaključuje dvoletni mednarodni evropski Comenius Fingertips projekt. V dveh letih smo sodelovali s štirimi evropskimi partnerji (šole iz Estonije, s Poljske, Norveške in Portugalske), obravnavali skupne teme, sodelovali pri skupnih izdelkih in se družili. Mednarodne mobilnosti so se izvedle v vseh sodelujočih državah; naša šola je izvedla 34 mednarodnih mobilnosti. Učenci in učiteljice so potovali z letali ali vlaki, se družili z vrstniki, ustvarjali nova poznanstva, krepili socialne, jezikovne in e kompetence.

  Da bi povzeli znanja in izkušnje, smo pripravili razstavo izdelkov, fotografij in poročil, ki so nastajali med projektom, učenci pa so pripravili kratek kulturni program, kjer so predstavili kulturne značilnosti posameznih šol, krajev oziroma držav, ki so sodelovale v projektu. Otvoritev razstave je bila v torek, 28. maja 2013 v avli delavskega doma Trbovlje.

  Veseli smo bili vseh obiskovalcev in novinarjev, ki so se zanimali za prireditev in nas podprli pri naših skupnih prizadevanjih za vzgojo in izobraževanje mladih.

   

  Zapisala Mojca Lazar Doberlet, koordinatorica projekta

  Accessibility