• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Zadnji dnevi maja 2021-šola od 24. do 28. 5. 2021

  Za pozitiven začetek: preberite in poslušajte ALYO: 
  Dobro jutro, življenje, lahko noč, negativa. Kaj bo jutri ne vem, a ta moment tukaj šteje. Dobro jutro, veselje, lahko noč, slabe misli. Generacija poje, nosi nas tale ritem…..

  Pouk v tednu od 24. maja dalje poteka po zdaj že ustaljenem redu. 
  V ŠOLO HODIJO SAMO ZDRAVI OTROCI. Starše oz. skrbnike vljudno prosimo, da zaradi varovanja zdravja skupin otrok in zaposlenih, pošiljajo v šolo samo ZDRAVE otroke in da presodijo, če je otrok zaradi morebitnih stikov z okuženo osebo primeren, da ostane doma. 
  Učenci, ki so zaradi visoko rizičnih stikov z okuženo osebo napoteni v karanteno na domu, morajo upoštevati navodila NIJZ in ostati doma! V času trajanja karantene na domu se starši dogovarjajo z razredničarko o načinu opravljanja dela za šolo (seveda le v primeru, da otrok ni bolan). 

  Šolsko dogajanje v tednu od  24 .do 28. maja 2021: IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA-24. 5. 2021-28. 5. 2021-spletna stran

  PREHRANA: vse spremembe pravočasno sporočajte v šolo – v ponedeljek zjutraj se zaposleni testiramo, zato morebiti v tajništvu ne bomo dosegljivi takoj. Hvala za razumevanje.
  Vsi naročniki (učenci od 1. do 9. razreda) bodo v šoli pojedli kosilo po razporedu. Hrana je dobrina, zato z njo tako tudi ravnamo!

  IZOBRAŽEVANJE: V torek, 25. maja 2021,  ne pozabite na dokumentarni film o pasteh interneta. TV SLO 1 bo s pričetkom ob 20. uri predvajala dokumentarni film z nazivom Ujete v medmrežju. To je dokumentarni film češke produkcije, ki ilustrativno govori o nevarnosti za otroke najstniške starosti (in mlajše), ki preži poosebljena v spolnih predatorjih, ki nadlegujejo otroke na spletu. Pomembno bi bilo, da čim večje število staršev otrok osnovnošolske starosti vidi ta dokumentarni film. Po filmu je predviden tudi pogovor s strokovnjaki in predstavniki državnih organov in služb, ki so pristojni za preventivo na tem področju.

  Če bo vreme dopuščalo, bodo petošolci nadaljevali s pripravama na kolerski izpit. 

  PRI GIBANJU PO ŠOLI veljajo posebni protokoli obnašanja v izrednih razmerah, ki si jih lahko ponovno preberete tukaj: PROTOKOLI DELOVANJA ŠOLE po 26. 1. 2021

  Zaradi nevarnosti širjenja okužbe je nujno, da spremljate posodobljena priporočila NIJZ; za osnovne šole si jih lahko pogledate tukaj (posodobljeno 21. 5. 2021):  https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodilo_vodstvu_viz_ob_sumu_
  ali_potrjenem_primeru_v_zavodu_v.9.pdf

  Prevoz s šolskimi avtobusi: pazite na zaščitne ukrepe tudi na avtobusih! 
  Zaradi del na odseku ceste proti Čebinam je delno moten prevoz v šolo in iz nje. če bo prišlo  do sprememb pri izvajanju prevozov (uporaba prvega ali drugega avtobusa) sporočite v šolo (temu primerno bodo otroci pojedli kosilo in najmlajši odšli v spremstvu na avtobusno postajališče).

  Če bodo družine ali posamezni učenci v karanteni, prosimo, da takoj obvestite šolo in sporočite, KDAJ so otroci zaznali simptome bolezni. Nato v šoli poiščemo kontakte in visoko rizične kontakte, ki morajo v karanteno.  V času trajanja karantene na domu se starši dogovarjajo z razredničarko o načinu opravljanja dela za šolo (seveda le v primeru, da otrok ni bolan).

  Odpiranje šol ne pomeni odpiranja javnega življenja, zato je sledenje navodilom za varno in zdravo učenje v šoli NUJNO v dobro posameznikov in skupine!

  Srečno!

  Accessibility