• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Šola

    Pa je skoraj že mimo … Prvi šolski dan. Upamo, da je minil mirno, veselo, saj je samo ena možnost za prvi vtis …
    Vsi zaposleni v šoli se bomo potrudili, da bodo učenci čim dlje uživali v varnem in zdravem šolskem okolju, precej pa bodo morali s svojim odgovornim ravnanjem pomagati učenci.
    Nagovor ministrice ob pričetku novega šolskega leta lahko preberete tukaj: 12946_Poslanica_prof_dr_Simona_Kustec_začetek_šol_leta_21_22

    URNIKI:
    Učenci so bili obveščeni o svojih urnikih. Vidni so tudi na  šolski spletni strani, vendar jih je treba brati s pomočjo učencev, saj je potrebno upoštevati v kateri skupini so učenci, katere izbirne predmete so izbrali itd. Tudi kosilo pojedo po razporedu, ki ni viden iz urnikov oddelkov. Dajmo si nekaj dni, da se znova navadimo na šolski ritem!

    ZDRAVJE: 
    Da je zdravstvena, epidemiološka situacija resna, je sedaj jasno že vsem. Spoštovanje preventivnih ukrepov v javni osnovni šoli je obvezno! Nošenje mask v šoli bo potekalo v skladu z navodili pristojnih,. Starše oz. skrbnike, ki bodo ostro nasprotovali temu, pa bomo morali prijaviti na šolsko inšpekcijo.

    Ker smo odgovorni odrasli, zmoremo morebitna nestrinjanja z odloki preseči, da bi otrokom omogočili  veselo, zdravo, čim bolj brezskrbno šolanje, zadovoljstvo ob srečanju s sošolci, srečanju z učitelji, seznanjanju z novimi zvezki in knjigami. Učenju. Za doseganje ciljev učnih načrtov, za učenje za življenje. To je pravi pomen ŠOLE. Ne oropajmo otrok za prijetne spomine, čeprav so časi zanimivi in polni izzivov.

    Osnovna šola je obvezna, zato omogočimo res vsem otrokom, da hodijo v šolo, se učijo, razvijajo svoje sposobnosti, dajejo pot svoji domišljiji in idejam za boljšo družbo, boljši svet. Na mladih namreč stoji ves svet!

    Znamo. Zmoremo. Hočemo! Imeti se fajn v šoli in ostati čim bolj ZDRAVI!

    Kolektiv OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

     



     

    Accessibility