• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Karantene…

  V znanih epidemičnih razmerah, ki krojijo naš vsakdan, je bilo pričakovati, da se bodo pojavile okužbe s koronavirusom tudi na naši šoli. 
  Ko dobimo v šoli podatek, da je oseba okužena, postopamo v skladu z navodili NIJZ. (Priporočila se sicer redno  dopolnjujejo, aktualna  lahko preberete: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodilo_vodstvu_viz_ob_sumu_ali_potrjenem_primeru_v_zavodu_v.2_1.pdf).      Priporočamo, da redno spremljate spletno stran NIJZ!

  Okviren postopek: 
  – starše (na daljavo) obvestimo o visoko rizičnem kontaktu njihovega otroka z okuženo osebo,,
  – v šoli pripravimo sezname oseb, ki so bile v visoko rizičnem kontaktu z okuženo osebo in seznam z vsemi zahtevanimi podatki pošljemo na NIJZ,
  – v šoli oblikujemo pismo za starše otrok in zaposlene, kjer je bil prepoznan VRK z okuženo osebo,, 
  – ravnateljica NE odreja karanten, odreja jih NIJZ,
  – ravnateljica nato odredi izobraževanje na daljavo za skupino otrok, ki ne izpolnjujejo pogoja PC (prebolel v zadnjih 6. mesecih ali polno cepljen),
  – delo na daljavo poteka v spletnih učilnicah (Office 365) – bodimo strpni, da se učilnice tehnično in vsebinsko vzpostavijo, učenci pa znova navadijo na delo na daljavo.

  Posredovanje osebnih podatkov oseb, ki so bile v VRK z okuženo osebo je za  šolo obvezujoče. Nacionalni inštitut za javno zdravje izvaja epidemiološko preiskavo skladno z Zakonom o nalezljivih boleznih.  Pravno podlago za zbiranje podatkov predstavlja Zakon o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva za Zbirko NIJZ 48 (Evidenca nalezljivih bolezni), več na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

  Morda pa se bo kdo začudil nad datumi, ki bodo zapisani na sporočilih o karanteni. Namreč: išče se kontakte, ki so bili v stiku z osebo s potrjeno okužbo v času njene kužnosti. Izračun obdobja kužnosti (in druge pomembne informacije) lahko preberete na spletni strani NIJZ! 

  Starši otrok in zaposleni v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki imajo tehnične težave pri pridobivanju izjave na portalu eUprava, predlagamo, da za pomoč zaprosijo IT podporo eUprave: ekc@gov.si, telefon 080 2002.

  Maske, razdalja, spremljanje zdravstvenega stanja vsakega posameznika, ….

  ODGOVORNI, STRPNI, SOLIDARNI! – to smo mi! Cankarjevci.

  Accessibility